Πέμπτη, Ιουλίου 4

ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ;;; Με αυτούς θα φέρει την ανάπτυξη ο Κούλης; Υποψήφιος Εθνοπατέρας ξέπλυνε 486.000 ευρώ

ECON-12-5-752x490
Περίεργα δημοσιεύματα εντοπίζουμε στο διαδίκτυο σχετικά με τον υποψήφιο της ΝΔ στην Α’ Αθηνών οικονομολόγο Αλέξανδρο Μωραιτάκη.
Όπως ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας lobbystas.gr που μιλάει ευθέως για ξέπλυμα χρήματος από εταιρεία, της οποίας πρόεδρος του Δ.Σ είναι αυτός ο κύριος. Το αναδημοσιεύουμε:

diva
Αν ο κ. Μωραιτάκης διαφωνεί με το δημοσίευμα να βγει να το διαψεύσει. Αλλιώς ο Κούλης να τους χαίρεται τους υποψηφίους του που ζητάνε τη ψήφο από το κοσμάκη που πληρώνει τους φόρους του κανονικότατα.
Την ίδια ώρα ο κ. Μωραιτάκης κάνει και βαθυστόχαστες αναλύσεις.
«Οι σημερινές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Όλες προβλέψεις είναι  υπέρ της ΝΔ, αλλά το μείζον ζήτημα είναι να επιτευχθεί αυτοδυναμία της ΝΔ. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας μπορούμε να μπούμε σε περιπέτειες διότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις».
Αυτό τονίζει μιλώντας σε ιστοσελίδα  ο κ. Μωραιτάκης αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών. Ιδού όλη η συνέντευξη:
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση της ΝΔ. Πιστεύετε ότι η αποχή θα είναι επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα;
Επιδίωξη μας, σ΄αυτή την αναμέτρηση είναι η αυτοδυναμία για το καλό της οικονομίας. Αρα η προσπάθεια μας είναι σήμερα να μην χαθεί ούτε μία ψήφος για τη ΝΔ. Δεν σας κρύβω ότι ναί, με απασχολεί η αποχή σε κάθε περίπτωση λόγω θέρους. Γι΄αυτό απευθύνουμε προσκλητήριο στους ψηφοφόρους μας.
Αν πετύχετε το στόχο σας ποιοι είναι οι άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσετε ως κυβέρνηση;
Οι άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ΝΔ περιέχονται στο πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει εκατοντάδες επιστήμονες.
Υπάρχει σχέδιο για ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις που στηρίζεται στη μείωση του συντελεστή φορολογίας από το 28% σε 20% μέσα σε δύο χρόνια και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.
Θα δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου για συμψηφισμό ζημιών και δυνατότητα υπέρ αποσβέσεων για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%. Το επιχειρηματικό περιβάλλον θα βελτιωθεί με απλοποίηση διαδικασιών και θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης, την καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής και την ταχεία εκδήλωση των προσφυγών για επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.
Βέβαια, όπως γνωρίζετε, το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας…
Ασφαλώς αυτό μπορεί να αποκατασταθεί με την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες που εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη πληγή για την αγορά.
Επίσης θα επιδιώξουμε πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με παράλληλη μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να είναι ισχυρό αλλά με ρόλο επιτελικό και ρυθμιστικό που να αντιστέκεται στις αμεροληψίες και στις συντεχνίες.
Το κρίσιμο είναι βέβαια οι λιγότεροι φόροι που θα φέρουν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα. Γι αυτό και επιπλέον των φόρων για επιχειρήσεις θα μειώσουμε για τους ελεύθερους επαγγελματίες το φόρο εισοδήματος μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%. Θα καταργηθεί το τέλος επιτειδεύγματος και η εισφορά αλληλεγγύης. Μειώνονται εντός τετραετίας οι εισφορές σε κύρια σύνταξη από 20% σε 15%.
Αυτό θα συνδυαστεί με την καθιέρωση «λευκού μητρώου επιχειρήσεων» και χαμηλότερες εισφορές για επιχειρήσεις αρκετά συνεπείς που σέβονται την εργατική νομοθεσία. Παρέχουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν bonus.
Για την τόνωση της αγοράς θα μειωθεί ο ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών, 11% και 22% και διατήρηση του υπερ μειωμένου 6%..
Εγγυόμαστε τη πιστή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος έπεσε στους ιδιοκτήτες ακινήτων, με τον ΕΝΦΙΑ;
Πράγματι, γι΄αυτό δίνουμε σημασία και προσοχή στην αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων μέσω μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας, καθιέρωση έκπτωση 40-50% για εργασίες αναβάθμισης των κτιρίων, απλοποίηση των διαδικασιών μεταβίβασης και αναστολή του ΦΠΑ για μια τριετία καθώς και το φόρο υπεραξίας.
Για ποιόν λόγο ο ψηφοφόρος της Α Αθηνών να σας επιλέξει;
Οι λόγοι που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική και να θέσω υποψηφιότητα στην Ά Αθήνας, είναι ασφαλώς το αντικείμενο της εργασίας μου με τα θέματα της οικονομικής πολιτικής δηλαδή μακροοικονομικά , μικροοικονομικά, ασφαλιστικά, χρηματαγορές, κεφαλαιαγορές. Δεν μπορώ να βλέπω την καταστροφή και να κάθομαι αδρανής στον καναπέ.
Φιλοδοξία μου είναι να συνεισφέρω στη βελτίωση της οικονομίας και να διαχυθούν πόροι στην ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία, τις λέσχες φιλίας που πήγαιναν οι γονείς μου και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Πιστεύω αυτό που είπε ο Κένεντι «Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα αλλά ρώτα τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου».
Στις προτεραιότητες της Ν.Δ είναι και το ζήτημα της ασφάλειας…
Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα της ΝΔ. Ειδικά για την Ά Αθήνας η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το πρόγραμμα της ΝΔ εξασφαλίζει ότι οι πολίτες θα νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στα σπίτια τους, στη δουλειά τους, στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Τα μέτρα που θα ληφθούν για το σκοπό αυτό θα είναι η επιστροφή της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών.
Επίσης θα καταργήσουμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για τη βαρύτητα ποινικά αδικήματα.
Θα εφαρμόσουμε αυστηρά τη νομοθεσία για τη φθορά της δημόσιας περιουσίας ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί σε μετρό, λεωφορεία, δημόσια κτίρια κι αυτό σε συνδυασμό με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας.
 http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/ΘΑ-ΤΟ-ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ-Με-αυτούς