Κυριακή, Ιουλίου 7

Δραγασάκης: Θα διαψευστούν όσοι περιμένουν φορολογικό παράδεισο με ΝΔ


---Σκατά κι απόσκατα είστε ΟΛΟΙ!

«Χάσαμε την επαφή με την κοινωνία, πιεσμένοι από την ανάγκη να βγούμε από το μνημόνιο», τονίζει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Αποκαλύπτει τα εμπόδια στις επενδύσεις και εκτιμά ότι «το Ελληνικό πρέπει να διδάσκεται».
Ο υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις ευρωεκλογές «διότι δεν βρήκαμε τον τρόπο να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με την κοινωνία, πιεσμένοι από την ανάγκη να τελειώνουμε με το μνημόνιο».
Για τους αναπτυξιακούς στόχους, αναφέρει ότι ήταν λάθος η θεωρία του «ελατηρίου», διότι δεν είχαμε κρίση ζήτησης αλλά κρίση διαρθρωτική, του παραγωγικού συστήματος.
Τονίζει ότι ήμασταν η μόνη χώρα που δεν είχαμε Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ αποδίδει την καθυστέρηση στην ψήφισή της και στο γεγονός ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν την ήθελε αρχικά, ο ΣΕΒ δεν την ήθελε και οι τράπεζες άλλα έλεγαν το πρωί και άλλα το βράδυ». Σημειώνει μάλιστα πως και η Κομισιόν ήταν διστακτική στην αρχή, αλλά στο Eurogroup Μαΐου 2017 δήλωσε την υποστήριξή της.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών αρνείται τα περί «λιμναζόντων επενδυτικών σχεδίων» («δεν υπάρχει στο υπουργείο καμία καθυστέρηση μη δικαιολογημένη»), εξηγεί τι δεν περιελάμβαναν τα 6.000 σχέδια που βρήκε η κυβέρνησή του το 2015 και γνωστοποιεί ότι μέχρι τις εκλογές θα προλάβουμε να υπογράψουμε δύο σχέδια.
Εστιάζοντας στο «φαύλο καθεστώς» του παρελθόντος εκτιμά ότι πίσω από δημοσιεύματα για «λιμνάζοντα σχέδια» βρίσκονται (και) συμφέροντα.
Εξηγεί ποια προβλήματα «που άλλες χώρες έχουν λύσει από δεκαετίες» κλήθηκε να αντιμετωπίσει, θεωρεί ότι η περίπτωση του Ελληνικού «πρέπει να διδάσκεται» και παρατηρεί με χιούμορ: «Στην Ελλάδα έπρεπε να έλθει αριστερή κυβέρνηση για να λύσει θέματα αστικού εκσυγχρονισμού, που άλλες χώρες τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες».
Απευθυνόμενος στη «μεσαία τάξη», ο κ. Δραγασάκης προειδοποιεί πως «θα διαψευστούν όσοι φαντάζονται ότι θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έλθει φορολογικός παράδεισος», ενώ παραδέχεται: «Η μεγάλη καταστροφή έγινε με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. Εμείς αλλού επιδεινώσαμε και αλλού αμβλύναμε προβλήματα».
Επικρίνει εκ νέου τον Γ. Στουρνάρα λέγοντας ότι «η TτE τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε ρόλους που δεν είναι δικοί της» και, αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία, επισήμανε: «Ο Κ. Μητσοτάκης κατάφερε να ονομάζει άλλους ψεύτες λέγοντας ο ίδιος ψέματα».
Ως προς την υποψηφιότητά του, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, διευκρινίζει ότι επιθυμεί την εκλογή με «σταυρό», διότι θεωρεί ζωογόνα την άμεση σχέση με την κοινωνία.