Αποχώρησε με αιχμές η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Απειλεί με νομικές διαδικασίες όσους της άσκησαν κριτική!!!!!!!!!!!!!!!

ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: "Με την αφυπηρέτησή μου, αναλαμβάνω την ευθύνη να ανακόψω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεση μου, την επίθεση απέναντι στην τιμή και την υπόληψη μου, ως μέρος της ευθύνης να ανακοπεί η επίθεση απέναντι στο κύρος του θεσμού του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναντι όσων τολμούν να τον παρουσιάζουν αναληθώς, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ως κέντρο εκπόρευσης παράνομων ενεργειών."
 
Υπάρχουν πολλές παροιμίες για την περίπτωση της μαντάμ, αλλά υποθέτω πως τις γνωρίζει...
Ας δούμε όμως μια προς μια τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ:
1. ΓΙΑΤΙ "ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕ" ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;;;   
2. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την  κατηγορεί, την κυρία, ο εισαγγελέας του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ... για τους περίεργους χειρισμούς της στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ NOVARTIS και ο δημοσιογράφος που σέβεται το λειτούργημά του και δεν τα παίρνει από την κυβέρνηση που υπηρέτησες, κάνει την δουλειά του με εντιμότητα, παραθέτοντας τα στοιχεία της ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ.3. ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.
Να πάει στις μάνες και στις συζύγους και στα παιδιά των ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΩΝ και να δώσει εξηγήσεις.
ΑΝ ΤΟΛΜΑ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΞΑΡΛΙΑΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ... ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΜΑΝΑ.  


4. ΕΥΝΟΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΚΟΡΑΚΛΑ ΤΗΣ.


5. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΒΟΜΒΙΣΤΩΝ...6. ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΨΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...6. ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΚΡΥΨΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ;;;


7. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ;;;ΕΠΙΜΥΘΙΟ: ΟΙΑ Η ΜΟΡΦΗ, ΤΟΙΑΔΕ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΝΕΜΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ. 


Καλλιόπη ΣουφλήΑποχώρησε την Κυριακή 30 Ιουνίου, από το εισαγγελικό σώμα λόγω συνταξιοδοτήσεως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στη θητεία της στο εισαγγελικό σώμα και επιρρίπτει ευθύνες σε ορισμένα εκ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για προσπάθεια «να σπιλώσουν αυτή την ανεπίληπτη πορεία» στον εισαγγελικό κλάδο, «μη διστάζοντας να στοχοποιήσουν ακόμη και συγγενικά της πρόσωπα».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της κυρίας Δημητρίου έχει ως εξής:

«Ολοκληρώνεται σήμερα η θητεία μιας ζωής στο εισαγγελικό σώμα, μεγαλύτερη από 40 χρόνια, με σταθμούς την είσοδο μου σε αυτό το 1978, την προαγωγή μου σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήδη από το 2012 και τον διορισμό μου στο βαθμό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον Ιούνιο του 2016.

Από την πρώτη μέρα θεωρούσα ως ύψιστη ευθύνη και τιμή την υπηρεσία μου, με αναφορά στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, αλλά και στην προστασία της κοινωνίας από το έγκλημα και μάλιστα στις βαρύτερες μορφές του. Στην πορεία μου, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον μου για τους ανήλικους παραβάτες και την επανακοινωνικοποίησή τους. Ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχα την ευκαιρία να εργαστώ με θέρμη για τη διεθνή εξωστρέφεια και συνεργασία του θεσμού, καθώς και για την καλύτερη σύνδεση του εισαγγελικού σώματος με τις σύγχρονες νομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Παρόλα αυτά, ορισμένα δημοσιογραφικά έντυπα με συνομωσιολογίες, υποβάλλοντας θολά και παραπειστικά ερωτήματα και ρίχνοντας σκιές προσπαθούν εσχάτως να σπιλώσουν αυτή την ανεπίληπτη πορεία, μη διστάζοντας να στοχοποιήσουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα.

Είναι γνωστό, ότι ο εισαγγελέας υπάγεται στο νόμο και ότι κάθε ενέργειά του και ο χρόνος άσκησής της αναγκαστικά συνδιαλέγονται με τα ειδικά νομικά και πραγματικά ζητήματα και τα στοιχεία κάθε υπόθεσης.

Όταν αφαιρείται το πλαίσιο, μέσα στο οποίο ασκούνται ορισμένες δικονομικές ενέργειες και δημιουργείται αναδρομικά ένα άλλο πλαίσιο παρουσίασης και εξήγησης των πραγμάτων, τότε δεν πραγματοποιείται ο ευκταίος δημοσιογραφικός έλεγχος των εξουσιών, αλλά προετοιμάζεται η ουσιαστική αποδόμηση αυτών των εξουσιών από όσους έχουν τη δύναμη άσκησης οργανωμένων πιέσεων μέσω επιρροής της κοινής γνώμης και υποκίνησης εκστρατειών δυσφήμησης των εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας. Συχνά, άλλωστε, αυτές οι προσπάθειες δεν προέρχονται από ουδέτερους, τρίτους, αλλά από τη μια από τις πλευρές που εμπλέκονται σε ορισμένη υπόθεση, που δεν ικανοποιείται από την τελική στάση του δικαστικού λειτουργού.


Με την αφυπηρέτησή μου, αναλαμβάνω την ευθύνη να ανακόψω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεση μου, την επίθεση απέναντι στην τιμή και την υπόληψη μου, ως μέρος της ευθύνης να ανακοπεί η επίθεση απέναντι στο κύρος του θεσμού του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναντι όσων τολμούν να τον παρουσιάζουν αναληθώς, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ως κέντρο εκπόρευσης παράνομων ενεργειών.

Αθήνα, 30-6-2019

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».


Σήμερα τελευταία ημέρα του τρέχοντος δικαστικού έτους, η 30η Ιουνίου 2019 αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του προβλεπομένου από το Σύνταγμα ορίου ηλικίας (συνταξιοδοτούνται) ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.


Πηγή

https://attikanea.blogspot.com/2019/07/blog-post_69.html