Κυριακή, Ιουλίου 14

Η σπάνια και σικάτη εμφάνιση της Ελένης Προκοπίου σε θεατρική παράσταση

Υπήρξε μία από τις ωραιότερες του ελληνικού κινηματογράφου Η σπάνια και σικάτη εμφάνιση της Ελένης Προκοπίου σε θεατρική παράσταση Πρωταγωνίστησε σχεδόν σε όλα τα είδη ταινιών: από μιούζικαλ και κωμωδίες μέχρι και δράματα, τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Αν και ξεκίνησε ως χορεύτρια σύντομα δοκίμασε τις δυνάμεις της και στην υποκριτική, με εξίσου επιτυχία. Ο λόγος για την Ελένη Προκοπίου,
μία από τις ωραιότερες και σέξι παρουσίες του σινεμά, που έμεινε στη συνείδηση του κοινού και ως το επαγγελματικό έτερον ήμισυ του αξέχαστου Βαγγέλη Σειληνού, τόσο στο σανίδι όσο και στο μεγάλο πανί.
Μετά τον γάμο της στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Προκοπίου αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της και να ασχοληθεί με το μεγάλωμα του παιδιού της. Οι δημόσιες εμφανίσεις της έκτοτε σπάνισαν, μιας και επέλεξε μία ζωή μακριά από τους προβολείς.

Η Ελένη Προκοπίου βρέθηκε στο θέατρο Άλσος, για την παράσταση «Το δικό μας σινεμά», έχοντας στο πλευρό την εγγονή της. Η ηθοποιός στα 80 της σχεδόν χρόνια πραγματοποίησε μία σικάτη εμφάνιση, επιλέγοντας ένα λευκό παντελόνι και τοπ, τα οποία συνδύασε με ένα βεραμάν σακάκι. Γιαγιά κι εγγονή φωτογραφήθηκαν χαμογελαστές κι ευδιάθετες στο φακό, κλέβοντας και οι δύο τις εντυπώσεις.