Σάββατο, Ιουλίου 6

Αντ. Ρουπακιώτης: Να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς

Αντ. Ρουπακιώτης: Να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς
Την πεποίθηση ότι η μαζική συμμετοχή των πολιτών και ιδίως των νέων στις εκλογές της Κυριακής θα εξασφαλίσει μια νέα ποιότητα στο δημοκρατικό σύστημα εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Επισημαίνει ότι η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες είναι αναγκαία για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, καθώς -όπως λέει- τις τελευταίες δεκαετίες έχει εκπέσει η αξιοπιστία της θεσμικής οργάνωσης της πολιτείας απέναντί στους πολίτες, πολύ περισσότερο κατά την περίοδο των μνημονιακών χρόνων.
«Συνομολογώ με τους πολίτες ότι υπάρχουν κενά, ότι η λειτουργία του δημοκρατικού μας συστήματος δεν είναι πλήρης. Όμως, μόνο αυτό έχουμε και αυτό οφείλουμε να βελτιώσουμε και να υπερασπιστούμε. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, έχει αποδειχθεί ότι το δημοκρατικό μας σύστημα δυναμωμένο αποδίδει, ενώ αποδυναμωμένο αμφισβητεί ή χειρότερα καταργεί δικαιώματα» υπογραμμίζει.
Ο κ. Ρουπακιώτης συνιστά στους εκλογείς πριν ψηφίσουν να ενημερωθούν για τα προγράμματα των κομμάτων, να αναλογιστούν πώς δημιουργήθηκαν διαχρονικά οι συνθήκες για να βρεθεί η χώρα «στη νύχτα των μνημονίων» και να δείξουν την πολιτική προτίμησή τους με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Δηλώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ενώ αναφέρει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί έως τις 21.00 το βράδυ.
Πηγή: ΑΠΕ