Σάββατο, Ιουλίου 6

ΒΟΜΒΑ στο παρά πέντε των εκλογών! «Ναι, θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ….»


tsipras_
Έγινε και αυτό, στο παρά πέντε των εκλογών!
Ιδρυτικά στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, έβγαλαν ανακοίνωση, η οποία είναι κόλαφος για την Φώφη Γεννηματά!
Και μάλιστα, αναφέρουν πως θα στηρίξουν… Αλέξη Τσίπρα!
Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

««Η προοπτική της παλινόρθωσης των δυνάμεων της νεοφιλελεύθερης ολιγαρχίας, της διαπλοκής και της οικογενειοκρατίας, θα οδηγήσει εκ νέου την χώρα σε διαρθρωτικά κοινωνικά προβλήματα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέες εθνικές περιπέτειες. Θα θέσει επιπλέον σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και την πολιτική ομαλότητα, συνθήκες που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η χώρα στον 21αιωνα.
Την κρίσιμη ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό πολιτικό σχέδιο, που θα οδηγήσει πρώτα απ΄όλα σε πολιτισμική ανασυγκρότηση την ελληνική κοινωνία, επιχειρείται απ΄όλες τις δυνάμεις της συντήρησης η παλινόρθωση της ΔΕΞΙΑΣ. Οι δυνάμεις αυτές επιδιώκουν την εκ νέου εγκαθίδρυση ενός κράτους ρεβανσισμού που θα κάνει διώξεις και διχάσει το λαό. Σχεδιάζουν να καλύψουν «το χαμένο έδαφος» επιτιθέμενοι με σφοδρότητα σε κάθε θεσμό κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης και να εκμεταλλευτούν αυτούς τους πόρους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.
Ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά συμμαχία του, δεν έχουν κρύψει ούτε μια στιγμή την αλήθεια. Εξαγγέλλουν ανερυθρίαστα τον δραστικό περιορισμό του κοινωνικού κράτους, τη μεταφορά βαρών στα μεσαία στρώματα, την εξόντωση των φτωχότερων μέσω της διάλυσης του όποιου εναπομείναντος κράτους πρόνοιας. Ενώ στον αντίποδα, δεσμεύεται να εξασφαλίσει νέα κέρδη για την ολιγαρχία και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από το πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα. Είναι τέτοιας μορφής και ισχύος οι δεσμεύσεις του Μητσοτάκη απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα, που εν μέσω προεκλογικής περιόδου εξαγγέλλει την κατασπατάληση των κόπων του ελληνικού λαού και της πραγματικής οικονομίας για «να ξανά σώσει» τις πτωχευμένες τράπεζες, οδηγώντας την ελληνική οικονομία σε νέα κρίση και τον λαό σε 4ο μνημόνιο.
Πιστεύουμε, όπως χιλιάδες ιδεολογικοί συνοδοιπόροι μας, ότι η Δημοκρατία, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη είναι οι αναντικατάστατες προϋποθέσεις για την κατοχύρωση της Εθνικής Κυριαρχίας και την απόκρουση των μεγάλων κινδύνων που βρίσκονται μπροστά μας στο Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο και τα σχέδια της ΔΕΞΙΑΣ δεν εξυπηρετούν αυτό το εθνικό σχέδιο, αντίθετα το υπονομεύουν. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλλημα και εμείς δεν είμαστε «άφωνοι παρατηρητές» της ιστορίας, γι΄ αυτό τον λόγο, αυτή την ώρα που πέφτει βαριά η σκιά της τρομοκρατίας για ενδεχόμενη επιστροφής της ΔΕΞΙΑΣ στην εξουσία, της επιστροφής δηλαδή στο παρελθόν, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας, συσπείρωσης και πολιτικής πρωτοβουλίας ανατροπής! Αναλαμβάνουμε ως πρόσωπα την πρωτοβουλία, να προσκαλέσουμε σε εκλογική συσπείρωση τους χιλιάδες ιστορικούς μας συνοδοιπόρους, για να αποτρέψουμε τα σχέδια της ολιγαρχίας στον τόπο. Οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες μας με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες και σαφείς.
Για το λόγο αυτό δεν ενταχθήκαμε ούτε αποδεχτήκαμε το οργανωτίστικο σχέδιο της προοδευτικής συμμαχίας, αλλά διατηρήσαμε την αυτοτέλειά μας, έχοντας παράλληλα σαφή κριτική στάση.
Σήμερα όμως αυτή την κρίσιμη στιγμή αναλαμβάνουμε την ευθύνη να αναδείξουμε με την δική μας ιδεολογική και ιστορική προσέγγιση, την κύρια αντίθεση αυτών των εκλογών. Πρέπει να ηττηθούν τα συμφέροντα που εκπροσωπούνται από το σχέδιο της επανόδου της ΔΕΞΙΑΣ. Πρέπει να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός. Η απάντηση μας στο ερώτημα ΔΕΞΙΑ ή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι ιστορικά αυταπόδεικτη. Οι μηχανισμοί της φασιστικής χειραγώγησης του δημοκρατικού μας δικαιώματος, που επιχειρούν να μας απαγορεύσουν να αποφασίζουμε εμείς για τις τύχες μας και για το μέλλον της Πατρίδας, επιχειρούν να μας πείσουν ότι αυτή η μάχη έχει ήδη κριθεί και αποδίδουν στο Λαό μας, τον ίδιο Λαό που αντιστάθηκε στην μνημονική λαίλαπα, στο Λαό όπου ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στο τέρας της ξενοκρατίας στο Δημοψήφισμα, ότι είναι τώρα έτοιμος να ζητήσει συγνώμη από αυτούς που κατέστρεψαν την ζωή του.
Να ζητήσει συγνώμη ο λαός από αυτούς που έστειλαν τα παιδιά του στην ξενιτιά, από αυτούς που έζησαν και ζουν εις βάρος του, αυτούς που περιφέρουν στην δημόσια ζωή ως καύχημα, την παρανομία, τον αυταρχισμό, την οικογενειοκρατία και τον άδηλο πλουτισμό. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Λαός μας δεν έχει χάσει ούτε την Μνήμη του, ούτε την Αξιοπρέπειά του. Γι΄ αυτό μπήκαμε και σε αυτή τη νέα μάχη με καθαρή την συνείδηση, με το κεφάλι ψηλά και με την βεβαιότητα πως βρισκόμαστε ξανά στην σωστή μεριά της Ιστορίας.
Η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει πάλι στις επάλξεις για να συμβάλουμε στον ιστορικό ρόλο που καλείται να παίξει το προοδευτικό πολιτικό κίνημα για την χώρα και τον λαό.
Στις 7 Ιουλίου, ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα στηρίζουμε όλους εκείνους τους συντρόφους μας που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος και τιμούν τις παρακαταθήκες της 3ης Σεπτέμβρη, τους συντρόφους μας που συνεχίζουν να αγωνίζονται μαζί μας για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, για ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Υπογράφουν:
Αβραμίδης Νίκος Επιχειρηματίας
Βασιλικόπουλος Κρίτωνας Δημοσιογράφος
Λάγκας Γιώργος Ελεύθερος Επαγγελματίας
Πολιτικός Μηχανικός Διδάκτορας Πανεπιστημίου Πατρών
Μαδεμλής Νίκος Στέλεχος Επιχείρησης
Νικολάου Δημήτρης Διοικητικός Υπάλληλος ΠΕ 3οβαθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος
Παναγόπουλος Γιάννης Ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός
Πετρίτης Άκης Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός
Σαρικά Τσαμπίκα Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
Τάτσης Αγαμέμνων Δικηγόρος
Φωτεινόπουλος Προκοπής Υπάλληλος Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών».makeleio.gr