Εφτιαξαν fake προφίλ της νέας ΥΠ.ΠΟ. Μενδώνη στο Twitter -Παρενέβη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

1
Ψεύτικος λογαριασμός δημιουργήθηκε στο Twitter στο όνομα της νέας υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.
Επιτήδειοι, έσπευσαν να φτιάξουν στο όνομα της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα @LinaMendoni. Φρόντισαν, μάλιστα, το πρώτο σημαντικό «tweet» να αναφέρεται στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα.
Το γεγονός προκάλεσε ερωτηματικά και υπόνοιες για τις προθέσεις των δραστών.
Σύμφωνα με  πληροφορίες , μόλις πληροφορήθηκε η Λίνα Μενδώνη τα… καθέκαστα, ενημέρωσε αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την είδηση αναπαρήγαγε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που απ’ ότι φαίνεται δεν επικοινώνησε με το υπουργείο για να διασταυρώσει τη πληροφορία. Το τηλεγράφημα μετά από λίγο… εξαφανίστηκε από το Πρακτορείο.
Αργότερα, το ΑΠΕ ανήρτησε νέο τηλεγράφημα (στις 21:56) όπου αναφέρεται:
«Δεν διαθέτει λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα η νέα υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Νωρίτερα, σήμερα, λογαριασμός στο τουίτερ με το όνομα και τη φωτογραφία της υπουργού, την έφερε να δηλώνει ότι είναι ζωτικής σημασίας η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, η οποία αναπαράχθηκε από διεθνείς επιτροπές υποστήριξης του σχετικού ελληνικού αιτήματος. Η πρώτη ανάρτηση του λογαριασμού είχε ημερομηνία 8 Ιουλίου ενώ είχε πλέον των 150 ακολούθων».

 makeleio.gr/