Τετάρτη, Αυγούστου 14

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 20 ΜΕΤΡΑ.. ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΑ -ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΑΛΑ, 4 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΧΝΑ

fotia euboia
Καταστράφηκε το δάσος Natura
Μικρές υλικές ζημιές σε αγροικίες, τρία καμμένα αυτοκίνητα
Ελαφρά τραυματίας ένας πυροσβέστης
Εκκενώθηκαν από νωρίς τέσσερα χωριά
Η αντιπυρική ζώνη «έσωσε» τα Ψαχνά

Ύστερα από μια δύσκολη νύχτα, με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν οι ρίψεις από αέρος και όλοι ελπίζουν πως σήμερα θα καταφέρουν να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια που καίει παρθένο δάσος από τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα μέτωπα της φωτιάς έφτασαν σε περίμετρο τα 11,5 χιλιόμετρα, ενώ οι φλόγες ξεπέρασαν τα 20 μέτρα!
416763
Πάνω από ένα 24ωρο μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, κοντά στα Ψαχνά, το σημερινό ξημέρωμα αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής κι ενώ η επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
f02
f07
Όλο το βράδυ, ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά. Η ελπίδα όλων είναι πως τα εναέρια μέσα θα μπορέσουν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Το θετικό είναι πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι άνεμοι στην περιοχή σήμερα δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.
Λίγο πριν τις 11 το βράδυ σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατανιά.
Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν τα μεσάνυχτα τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία, μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Προστασίας για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια.
Τα ιταλικά αεροσκάφη, μαζί με τα ελληνικά, ξεκίνησαν την μάχη με τις φλόγες με το πρώτο φως της ημέρας. Αντίθετα, υπήρξε εμπλοκή με τα δύο αεροσκάφη που ζητήθηκαν από την Κροατία και έτσι η χώρα μας κατέθεσε ήδη νέο αίτημα προς την Ισπανία, προκειμένου δύο ακόμα αεροσκάφη να φτάσουν από εκεί.
MET met02
evoia-makrimallis-pic__5_evoia-pyrkagia-mera-triahttp://www.makeleio.gr