Σε ξενοδοχείο μετατρέπονται τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης

Σε ξενοδοχείο μετατρέπονται τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης
Στην ανακατασκευή και εκμετάλλευση του ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Ρηγίλλης 18 στην Αθήνα, με τη διαδικασία της μακροχρόνιας μίσθωσης θα προχωρήσει η εταιρεία The Margi, ύστερα από συμφωνία με το ίδρυμα "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου
Ν. Διομήδους”. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτικό διαπραγμάτευσης, μεταξύ του Ιδρύματος και της εταιρείας, η επένδυση θα ανέλθει σε 1,68 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ), η μίσθωση θα είναι για 50 χρόνια, ενώ το μηνιαίο καταβλητέο ενοίκιο θα είναι 16.000 ευρώ.
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στεγάζονταν στη Ρηγίλλης 18 έως το 2011, οπότε αποφασίστηκε η μεταφορά τους στην Λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η Καθημερινή, συνδεδεμένο με τον βουλευτή και μετέπειτα υπουργό Εξωτερικών Αλέξανδρο Διομήδη (1875 - 1950), το κτίριο φέρει την υπογραφή του σημαντικού αρχιτέκτονα Αναστάση Μεταξά, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα στις αρχές του 20ού αιώνα και γρήγορα γίνεται ο αγαπημένος αρχιτέκτων της αθηναϊκής κοινωνίας συναγωνιζόμενος επάξια τον Τσίλερ. Παράλληλα με την οικία Διομήδη, ο Α. Μεταξάς κτίζει σε κοντινή ακτίνα τις οικίες Ευγενίδου και Σερπιέρη (στην οδό Διοχάρους) και τα Μέγαρα Μπενάκη και Σταθάτου στη σημερινή λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
 capital.gr