Σήμερα μεταφέρουν 1.500 σκατομηχανές στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς για να βρωμίσουν όλη την Επικράτεια !

Μετανάστες από τη Λέσβο αιτούντες άσυλο μεταφέρονται στη ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Σε εξέλιξη η μεταφορά 1.500 προσφύγων από τη Λέσβο
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα σήμερα στη Λέσβο η επιχείρηση μετακίνησης 1.500 προσφύγων από το νησί.
Οι πρώτοι 640 πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στις 08.00 το πρωί στο πλοίο «Caldera Vista» με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Οι υπόλοιποι έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν με το πλοίο «Aqua Blue» στις 12.00 το μεσημέρι, επίσης για τη Θεσσαλονίκη. Κοινός προορισμός τους ο καταυλισμός που βρίσκεται
 στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς.
Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας συγκέντρωσαν τους αιτούντες για άσυλο που θα μετακινηθούν με βάση λίστες που καταρτίσθηκαν στην Αθήνα.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η μετακίνησή τους αύριο, Τρίτη, με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά άλλαξε απόφαση το Υπουργείο Ναυτιλίας και έτσι η μετακίνηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί.
Σημειώνεται πως στη Λέσβο μόνο τον Αύγουστο έφτασαν περισσότερα από 6.500 άτομα. Παράλληλα, οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται και προς άλλα νησιά, τόσο του βορειοανατολικού Αιγαίου όσο και των Δωδεκανήσων.
Μετά τις αφίξεις που σημειώθηκαν στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό του νησιού ξεπέρασαν τους 11.000.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι αφίχθησαν στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο (31/8-1/9) ανήλθαν σε 300, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης (29/8), συντονισμένα, σε μόνο μία ώρα, έφθασαν στις ακτές του νησιού περί τους 600 μετανάστες.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ