Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19

Γιατί ν' ασχοληθεί ο κ. Μητσοτάκης με το ... σκοπιανό;

Ο Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον ότι θα σεβαστεί την επαίσχυντη των Πρεσπών, όχι γιατί είναι δήθεν αδύνατον να καταργηθεί, αλλά επειδή προφανώς τον βολεύει μια χαρά που απαλλάχθηκε από έναν πρόσθετο μπελά με πρωτοβουλία του δήθεν επαναστάτη Τσίπρα...

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται εκ του πονηρού, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η Νέα Δημοκρατία φρονώ ότι δεν εξαπάτησε κανέναν διαβασμένο και ενημερωμένο στο σκοπιανό ζήτημα.
Πολύ απλά, διότι η όλη στάση της είναι πολύ σαφής εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, από τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της «σύνθετης ονομασίας erga omnes» και την επέβαλε μάλιστα και ως εθνική γραμμή παρεκκλίνοντας από την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βγάλει απαγορευτικό στα στελέχη του κόμματός του πριν το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης -για όσους παραβρέθηκαν και θυμούνται- και μόνο αφ' ότου είδε ότι… μπορούσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το ζήτημα επέτρεψε σε όσους βουλευτές του ήθελαν να συμμετάσχουν στα επόμενα συλλαλητήρια, χωρίς όμως να εμφανιστεί ποτέ ο ίδιος (ειδικά στο πρώτο είχε πεταχτεί για ... σκί).
Και στο πρώτο συλλαλητήριο όσοι βολευτές της ΝΔ εμφανίσθηκαν δεν κρατούσαν κανένα κομματικό λάβαρο, όπως είχαν ήδη προειδοποιήσει οι παμμακεδονικές …..
Από τότε που μαγειρευόταν η συμφωνία των Πρεσπών, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρη - συμφωνούσε στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά διαφωνούσε στο να λέγονται οι Σκοπιανοί σκέτο «Μακεδόνες» και η σκοπιανή γλώσσα σκέτο «μακεδονική» όπως υπέγραψαν οι Εθνικοί προδότες Τσίπρας και Κοτζιάς.
Ο Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι γιατί είναι δήθεν αδύνατον να καταργηθεί, αλλά επειδή προφανώς τον βολεύει μια χαρά που απαλλάχθηκε από έναν πρόσθετο μπελά με πρωτοβουλία του Τσίπρα.
Να μια ακόμη απόδειξη προς αδαείς ψηφοφόρους, ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι συγκοινωνούντα δοχεία… και εκεί που σταματάει το ένα απλά συνεχίζει το άλλο και δεν μιλάει σχεδόν κανείς μας.... μέχρι να το πληρώσουμε φυσικά !!!!
Επομένως οι πάντες όφειλαν να γνωρίζουν πριν πάνε στην κάλπη, ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας στο σκοπιανό διότι δεν την έκρυψε.
Αν κάποιος συμφωνούσε μ’ αυτή τη θέση ή δεν ιεραρχούσε το ζήτημα της Μακεδονίας ψηλά στις προσωπικές του «κόκκινες γραμμές», πολύ απλά ψήφιζε Νέα Δημοκρατία.
Αν κάποιος δεν καλυπτόταν από αυτή τη θέση, ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα...
Ωστόσο πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ΔΕΝ είναι ειλικρινής, όταν επιμένει να δηλώνει δημοσίως μέσω υπουργών της ότι θα προσπαθήσει να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία θεωρεί μεν κακή, αλλά δηλώνει ότι θα τη σεβαστεί.
Στην πραγματικότητα, καμία άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών δεν μπορεί να υπάρξει με σεβασμό της συμφωνίας.
Η συμφωνία των Πρεσπών μόνο καταργείται, δεν διορθώνεται ούτε αμβλύνεται.
Ο Τσίπρας φρόντισε και απεμπόλησε ήδη κάθε μέσο άσκησης πίεσης που θα μπορούσε να έχει η χώρα μας έναντι των Σκοπίων σε περίπτωση που αυτά προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες σε βάρος μας, όπως συμβαίνουν ήδη!!!!
ΑΡΑ ο Ζάεφ πήρε τα σώβρακα του Αλέξη μας !!!!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιθέτως με ό,τι διατυμπανίζει ο επικεφαλής της, ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ ως μοχλό πίεσης εναντίον τους, διότι το Άρθρο 2 -παράγραφος 1 της συμφωνίας, προβλέπει πως η Ελλάδα συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην υποψηφιότητα ή την ένταξη των Σκοπίων σε διεθνείς, πολυμερείς, και περιφερειακούς Οργανισμούς και θεσμούς, όπου η χώρα μας είναι μέλος.
Επίσης το Άρθρο 2 –παράγραφος 3 λέει ρητώς, ότι η Ελλάδα θα κυρώσει οποιαδήποτε Συμφωνία εισδοχής των Σκοπίων σε διεθνείς Οργανισμούς, στους οποίους η χώρα μας είναι μέλος.
Συνεπώς, δεν μπορούμε να ασκήσουμε πλέον πουθενά βέτο για τα Σκόπια, και φυσικά ούτε στην ένταξή τους στην ΕΕ, και όποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλώς ψεύδονται. 
Αλλά επειδή οι Σκοπιανοί κάνουν παρασπονδίες σε σχέση με όσα έχουν υπογράψει, το Άρθρο 1 –παράγραφος 10 προβλέπει «τεχνική» και «πολιτική» μεταβατική περίοδο 5 ετών από την ημερομηνία που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία.
Άρα μέχρι το 2023 η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί για παραβίαση των συμφωνηθέντων ακόμα κι αν οι Σκοπιανοί ανεμίζουν σημαίες με τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Ήλιο της Βεργίνας ή τους χρησιμοποιούν για τουριστικές καμπάνιες ή ακόμα και σε ονομασίες δρόμων, πλατειών ή αεροδρομίων ή πάνω στα χαρτονομίσματά τους, ή σκίζουν τα αυτοκόλητα στα αγάλματα, ή καίνε σημαίες μας στην Αυστραλία……
Επομένως, για όσους αφελείς, εγείρουν το ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η ωμή αλήθεια είναι πως δεν θα κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ - πολύ περισσότερο αφού διαπιστώθηκε μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών ότι τελικά μικρή επίπτωση είχε στο αποτέλεσμα η προδοσία της Μακεδονίας, και ότι τον μέσο Έλληνα δεν τον απασχόλησαν τόσο τα εθνικά θέματα, όσο η τσέπη του ή ο διορισμός του και πως θα διώξει τον τσίπρα, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα...
Όπως ακριβώς ΕΠΡΑΞΕ και το 2015, που υπερψήφισε τον τσίπρα για να διώξει τους Σαμαροβενιζέλους, που πάλι αυτός πολύ "σοφά" είχε ψηφίσει.....
Σχετική εικόνα
Όποιος κατάλαβε .... κατάλαβε....
Άρα δεν έχει κανέναν λόγο ο Μητσοτάκης να ανακινήσει ένα ζήτημα, το οποίο μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, χωρίς να του αποφέρει και κάποιο αξιόλογο πολιτικό όφελος.
Να υπενθυμίσουμε -ειδικά σε όσους γράφουν εκ του πονηρού- ότι τα Σκόπια υπήρξαν η ΜΟΝΗ χώρα της Ευρώπης που έστειλε αντιπροσωπεία στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να γιορτάσει μαζί με τους Τούρκους την επέτειο της εισβολής του 1974 !!!
Το ότι έγινε γαργάρα το συμβάν, δεν φταίνε ούτε οι σκοπιανοί ούτε ο Μητσοτάκης!!!
Αλλά οι «σοφοί» Έλληνες;;; ψηφοφόροι που ψήφισαν με κύριο κριτήριο …τον «Μαμμωνά...»
Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό δίνει ΚΑΙ την πιο αποστομωτική απάντηση στους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ που παραμύθιαζαν τους αφελείς προοδευτικούς Έλληνες, ότι τάχα με την επαίσχυντη των Πρεσπών εξομαλύνθηκαν και έγιναν φιλικές οι σχέσεις μας με τους βόρειους γείτονές μας και ότι τους αποσπάσαμε από την επιρροή της Άγκυρας....
Ήταν ένα ξεδιάντροπο ψέμα όπως ΚΑΙ όλα τ' άλλα, που μας είπαν για 5 ολόκληρα χρόνια !!!

Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ Σώσον ΗΜΑΣ…

Κωνσταντίνος Μίχος

shmantikanea.