Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25

ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο ΤΡΑΜΠ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΟΡΟΣ – ΚΟΥΛΗ. ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;

Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Ουκρανία,
Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΟΥΛΗ – ΖΑΒΟΥ - ΣΟΡΟΣ

Ο Γιώργος Ζαββός, στενός συνεργάτης επί χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών με αρμοδιότητα τις τράπεζες  και  προκάλεσε ποικίλα σχόλια.  Κι αυτό γιατί ο νέος υπουργός είναι αδελφός του Στέλιου Ζαββού γνωστού επενδυτή και κουμπάρου του Τζορτζ Σόρος ενώ διατηρεί σχέσεις με τον Τζον Πόλσον.  Μάλιστα, η ιστοσελίδα periodista.gr που δημοσιεύει την είδηση και στηλιτεύει την τοποθέτηση του κ Ζαββού, δηλώνει ότι θα επανέλθει με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.


Η αμερικανική πλευρά ζήτησε από την ελληνική αντιπροσωπεία να διαμορφωθεί το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού με τρόπον ώστε να γίνει πιθανή σήμερα μια συνάντηση των δύο ανδρών. Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε και, εφόσον, ο Πρόεδρος Τραμπ παραμείνει στη Νέα Υόρκη, υπάρχει πιθανότητα να συναντηθούν να βρεθούν μετά το μεσημέρι (περί τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδος).
Η ελληνική πλευρά ήθελε –και θέλει- τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για συμβολικούς, κυρίως, λόγους. Στην πραγματικότητα προσδοκούσε το τετ α τετ αυτό να επισφραγίσει το καλό κλίμα που υπάρχει στις ΗΠΑ για τη νέα κυβέρνηση και περισσότερο να λειτουργήσει ως σήμα προς τους Αμερικανούς επενδυτές που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τοποθετήσουν κεφάλαια στην Ελλάδα.
Το θετικό κλίμα, πάντως, που διαμορφώνεται στον τρόπο που βλέπουν Αμερικανοί επενδυτές αποτυπώθηκε, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, κατά τη χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσε η Goldman Sachs και στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής του επενδυτικού οργανισμού, Ντέιβιντ Σόλομον, παρέστη «αναπάντεχα μεγάλος» αριθμός CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κ.λ.π), ενώ τέθηκαν πολλά ερωτήματα και για την κατάσταση των τραπεζών, ζήτημα για το οποίο υπήρξαν ελληνικές διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζητήθηκε από μερίδα των συμμετεχόντων «περισσότερο επιθετική μείωση» των φόρων και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι για τα ζητήματα αυτά οι αποφάσεις δεν είναι μονομερείς, αλλά λαμβάνονται σε συνεργασία με τους εταίρους της χώρας.
Στο ίδιο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σήμερα, στις 11.00 τοπική ώρα, στο Global Business Forum του Bloomberg. Στο περιθώριο του Forum θα έχει συνάντηση με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση στο Bloomberg TV (εκτιμώμενη ώρα: 13.00 τοπική).
Αμέσως μετά την εκδήλωση του Bloomberg, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικών οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ, σειρά έχει το γεύμα που παραθέτει ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Γουίλμπουρ Ρος παρουσία σημαντικού αριθμού επενδυτών (13.30 ώρα Νέας Υόρκης). Ο κ. Ρος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ελλάδα και σε συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε αναλάβει σχετική δέσμευση.
Εξαιρετικής σημασία θεωρεί η ελληνική αντιπροσωπεία την κατ΄ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν, με την οποία θα ξεκινήσει το σημερινό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη. Οι δυό τους βρέθηκαν για λίγο σε ένα διάλλειμα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τη Δευτέρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούλησή τους για να συζητήσουν αναλυτικότερα, οι γνωστές τετριμμένες φιλοφρονήσεις δηλαδή.
ΣΑΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ! Πολύ άσχημη εξέλιξη η ακύρωση της συνάντησης Τραμπ – Κούλη. «ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ HOT DOG ΣΤΟ ΧΕΡΙ». ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για έρευνα που αφορά «προδοσία» του Ρεπουμπλικανού προέδρου.
Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.
Οποιαδήποτε προσπάθεια και μέσο πίεσης κατά της τουρκικής προκλητικότητας, χάθηκε κι αυτό.
Μετά τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Ντόναλτ Τραμπ, και τις αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ακυρώθηκε η σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη…
Είναι άγνωστο αν θα οριστεί νέα συνάντηση ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο, δεδομένων των συνθηκών.
Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε οριστεί για τη 1:30 χαράματα, ώρα Ελλάδος, ωστόσο οι εξελίξεις στις ΗΠΑ ανάγκασαν τον Λευκό Οίκο να ανακοινώσει την ακύρωσή της.
Είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
https://autochthonesellhnes.blogspot.com