Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΤΟ «ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» – ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ «ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ»


Εγκαινίασαν το “Δέντρο της Ειρήνης” - Ένα σύμβολο της “πανθρησκείας”
Με την ευκαιρία  της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης (21 Σεπτεμβρίου) εγκαινιάστηκε σήμερα το Δέντρο της Ειρήνης στο πάρκο Ριζάρη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Όπως βλέπετε, δεν άργησαν καθόλου να βρούνε διαθέσιμο χώρο για το «Δέντρο της Ειρήνης», όταν για το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, πέρασαν… δεκαετίες μέχρι να τοποθετηθεί.
Τι συμβολίζει όμως το «παράξενο» γλυπτό που βλέπετε στην εικόνα και ξεχειλίζει από την νεοταξίτικη «αισθητική»; Η απάντηση στο παρακάτω δημοσίευμα:
«Το γλυπτό κοσμεί κεντρικά σημεία πολλών πόλεων του κόσμου. Συγκεκριμένα, έχει τοποθετηθεί σε πανεπιστήμια και δημόσιους χώρους σε: Βερολίνο, Στρασβούργο, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια, Αριζόνα, Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη, Μάλτα, Ανδόρρα, Μπακού.
Το Δέντρο της Ειρήνης, τοποθετημένο σε δημόσιους πολυσύχναστους χώρους, είναι παγκόσμιο σύμβολο κατανόησης μεταξύ των εθνών για την επίλυση συγκρούσεων και αποτελεί ένα από τα εμβλήματα ειρήνης για την UNESCO, το οποίο σε μικρό μέγεθος προσφέρεται σε εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και της ειρήνης παγκοσμίως.
Εμπνεόμενη από τα θαύματα της φύσης, η Hedva Ser δημιούργησε το μπρούντζινο γλυπτό, σε διαστάσεις 3 Χ 3 μέτρα και βάρος 750 κιλά, που ορθώνει τα κλαδιά του στο ουρανό, σαν ικεσία, για την αλληλοκατανόηση και ειρήνη. Το πρώτο στοιχείο του είναι το σύμβολο Chai, που αντιπροσωπεύει τη ζωή στη Βίβλο. Το δεύτερο είναι το Shin, που στα εβραϊκά είναι το πρώτο γράμμα της λέξης Shalom, ενώ στα αραβικά το πρώτο γράμμα της λέξης Salam. Το τρίτο στοιχείο του γλυπτού είναι το περιστέρι, αγγελιοφόρος της ελπίδας και της ελευθερίας, καθισμένο σ’ ένα κλαδί, έτοιμο να πετάξει καλώντας τους λαούς σε ειρήνη. Και τέλος, η ημισέληνος, σύμβολο του Ισλάμ.»
Ένα σύμβολο της… πανθρησκείας λοιπόν, με στοιχεία από την Βίβλο, τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ με ολίγον… περιστέρι της ειρήνης! Πόσο πολύ δένει το μήνυμα της ειρήνης με το… Ισλάμ!!!
http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/egkainiasan-to-dentro-ths-eirhnhs-ena-sumbolo-ths-panthrhskeias
 /ethnikismos.net