Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21

Ταλαιπωρία: Χωρίς τρόλεϊ, λεωφορεία και Ηλεκτρικό την Τρίτη η Αθήνα

Ηλεκτρικός
Λόγω απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο
Απεργούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της
κυβέρνησης. Ειδικότερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε:
  • Τρόλεϊ
  • Λεωφορεία
  • Ηλεκτρικό (Γραμμή 1 Μετρό).
Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό διαμαρτύρονται για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «η ΣΤΑΣΥ στέκεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων».
Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι υγειονομικοί.
Χωρίς προαστιακό την Πέμπτη
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου, αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.
 .athensvoice.gr