Αποθήκη λαθρομεταναστών η Ελλάδα, βουλιάζουν τα Νησιά μας κι έρχονται κατά χιλιάδες

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό
Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό. Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό την ώρα που δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας στα ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου από τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών.

Χθες, έφθασαν στη Λέσβο 408 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους 73 με ιστιοφόρο.  Πλέον 12.000 άνθρωποι διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας, ο οποίος με υποδομές για μόλις 3.000 άτομα, επεκτείνεται πλέον με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε γειτονικά ελαιοκτήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή). Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως την Παρασκευή έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Μυτιλήνης, ο εκτελών χρέη διοικητής ενημέρωσε σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι αδυνατεί να υποδεχθεί νεοεισερχόμενους αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος ώστε να σταθούν προκειμένου να καταγραφούν..zougla.gr