Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19

Κυκλώματα στην Ομόνοια διακινούν ανθρώπους στην Ευρώπη: Και μέλη του ISIS και της αλ Κάιντα;

0098a271-omonoia-diakinhths-cbs01-777x437
Στην ηλεκτρονική σελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CBS News αναρτήθηκε ρεπορτάζ από την Αθήνα της Αυστραλιανής δημοσιογράφου Holly Williams αναφορικά με την παράνομη δράση πέριξ της Ομόνοιας, κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων με προορισμό την Ευρώπη.

Τίτλος του κειμένου: “This smuggler claims he’ll move ISIS members throughout Europe. The price: $8,000”.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι με κρυφή κάμερα και ψεύτικο προφίλ, η δημοσιογράφος, έκλεισε συνάντηση με έναν βορειοαφρικανό ονόματι ‘Alrayes’, επικεφαλής ενός τέτοιου παράνομου δικτύου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έναντι αδράς αμοιβής, διακινεί παράτυπους μετανάστες και αιτούντες ασύλου, προς άλλες χώρες της Ευρώπης (λ.χ. στην Ιταλία). Η δημοσιογράφος ισχυρίζεται από την πλευρά της, ότι το CBS, μέσα από το ρεπορτάζ αυτό, έχει ενδείξεις ότι και μέλη της οργάνωσης ISIS, διακινούνται μέσω Ελλάδας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η ίδια αποκαλύπτει ότι παρουσιάστηκε στον εν λόγω διακινητή ως υποτιθέμενη σύζυγος κάποιου μέλους του ISIS, και του ζήτησε να τη βοηθήσει για να διαφύγει στην Ευρώπη. Ο ‘Alrayes’ φέρεται να της είπε ότι αυτό δε συνιστά ‘πρόβλημα’, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει κατά το παρελθόν βοηθήσει μέλη του ISIS, να διαφύγουν αλλού στην Ευρώπη. Ο ίδιος μάλιστα, ισχυρίζεται ότι είχε επίσης βοηθήσει, κατά το παρελθόν, 3 αδέλφια του περιβόητου μέλους της al Qaeda, Abu Musab al-Zarqawi – στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι αυτή η ‘αποκάλυψη’, δεν μπορεί να τύχει επιβεβαίωσης από το CBS. Περιγράφεται σε αδρές γραμμές η χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και ταυτοτήτων και η ανάμειξη εγκληματικών στοιχείων στην Αθήνα, με τις συμμορίες των παράνομων διακινητών, προκειμένου να διατηρείται το όλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων, προς την Ευρώπη.
Στο ρεπορτάζ σημειώνεται η δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της αυτά τα κυκλώματα, προχωρώντας και σε συλλήψεις. Όμως, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, αρκετά μέλη του ISIS που πραγματοποίησαν επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, πέρασαν από την Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: CBS NEWS
 makeleio.gr