Θωρακίζεται ο Έβρος ….Κατασκευή φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» στα σύνορα. Τώρα που μπούκαραν πάνω από 5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες για να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα;;

Κατασκευή φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» προβλέπει το έργο «συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση βλαβών στην Ε.Ο. 51 από τον τελωνειακό σταθμό Καστανιών μέχρι τη συνοριακή γραμμή».

Πρόκειται για επικίνδυνα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας με πολύ αιχμηρές λεπίδες, τα οποία θα τοποθετηθούν στο τελωνείο των Καστανιών για την αποτροπή εισόδου ΛΑΘΡΟμεταναστών.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη για τη συμμετοχή των
εταιρειών στον διαγωνισμό.

Όπως γράφει το e-evros, τα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, όπως είναι γνωστά, χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο συγκεκριμένος φράχτης με τις μεταλλικές λεπίδες προκαλεί ακόμη και μοιραία τραύματα σε ζώα ή ακόμη και ανθρώπους που επιχειρούν να τον περάσουν.


Το σύρμα είναι φτιαγμένο από υλικό υψηλής αντοχής και δεν τέμνεται. Τον συγκεκριμένο τύπο συρματοπλέγματος χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές βάσεις τους στη Γερμανία.