Κυριακή, Οκτωβρίου 27

Αναστάτωση στους κατοίκους του οικισμού Μικροκώμης στη Βόλβη, αφού μετά από ειδική εξέταση στα δείγματα νερού εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε ισότοπα ουρανίου.

Ανάστατοι οι κάτοικοι – Βρήκαν ραδιενέργεια στο νερό τους, στον Δήμο Βόλβης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλβης, απαγορεύει στους περίπου 50 κατοίκους του οικισμού να καταναλώσουν το νερό αλλά και να το χρησιμοποιήσουν για μαγείρεμα ή άλλες οικιακές χρήσεις λόγω των τιμών ραδιενέργειας που ξεπερνούν το φυσιολογικό.

Οι κάτοικοι της Μικροκώμης αναγκάζονται είτε να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά είτε να πηγαίνουν σε διπλανά χωριά για να προμηθεύονται ποσότητες νερού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ATLAS TV.

«Ερευνούμε αυτό το διάστημα τις υπόλοιπες γεωτρήσεις στην περιοχή, είμαστε σε συνεχή επαφή με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ενεργούμε κατ’ εντολή των αρμοδίων. Εάν δεν βρούμε λύση, σε δεύτερη φάση θα μεταφέρουμε νερό στη Μικροκώμη με άλλο αγωγό από τον διπλανό οικισμό του Προφήτη» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχετικές μετρήσεις στο νερό γίνονται κάθε χρόνο.

Οι περσινές, όπως σημειώνει, ήταν καλές αλλά οι φετινές έδειξαν περιεκτικότητα σε ουράνιο, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κατανάλωση από τους κατοίκους, που πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.


https://hellas-now.com