Τρίτη, Οκτωβρίου 15

Η Ελλάδα εάλω - Κατάθεση προσωπικής εμπειρίας



Γράφει ο Δαμιανός Βασιλειάδης* 

Επισκέφτηκα πρόσφατα την Θεσσαλονίκη μαζί με την σύζυγό μου. Χρησιμοποιούσα στην Θεσσαλονίκη τις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες είναι αφόρητα επιβαρημένες. Στις 30 Σεπτεμβρίου, σε μια διαδρομή μου εκλάπη το κινητό μέσα στο λεωφορείο. "Πιθανόν" από τρεις μελαψούς αλλοδαπούς νεαρούς, που βρισκόταν δίπλα μου κοντά στην μεσαία είσοδο.

Στην επιστροφή μας πήραμε την νυχτερινή διαδρομή για Αθήνα (11.50 μ.μ.) με το τραίνο που ήταν ασφυκτικά υπερπλήρες από νεαρούς μετανάστες, κυρίως από Ασία δευτερευόντως από Αφρική. Υπολόγισα ότι ο αριθμός τους θα έφτανε τους τετρακόσιους.

Έλληνες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Όχι μόνο τα καθίσματα ήταν γεμάτα, αλλά και οι διάδρομοι σε όλο το βαγόνι είχε όρθιους ακόμη και ξαπλωμένους στο δάπεδο μετανάστες.Η τουαλέτα είχε καταντήσει σε άθλια κατάσταση. Με την κούραση αποκοιμηθήκαμε και όταν ξυπνήσαμε διαπιστώσαμε ότι έλειπε η τσάντα μου, που είχα βάλει δίπλα στην βαλίτσα μας.
Ρωτήσαμε τον ελεγκτή, αν αυτή η κατάσταση συμβαίνει συχνά κατά την βραδινή διαδρομή και μας επιβεβαίωσε ότι αυτό συμβαίνει τακτικά εδώ και αρκετούς μήνες. Παλιά που ταξίδευα βράδυ δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Κατά την κάθοδό μας διαπιστώσαμε ότι τους μετανάστες, τους περίμεναν με τα κινητά στο χέρι πάρα πολλοί ομογενείς, που πιθανόν ή θα ήταν διακινητές, είτε φίλοι και συγγενείς, είτε υπεύθυνοι ΜΚΟ, που τους διακινούν.
Αστυνομία πουθενά, ούτε ίχνος. Μόνο δύο «σεκιουριτάδες», τους οποίους ρωτήσαμε στον Σταθμό Λαρίσης, αν αυτή η κατάσταση είναι καθημερινή και από πότε πήρε μεγάλες διαστάσεις. Μας επιβεβαίωσαν την βιωματική μας εμπειρία ότι η κατάσταση υπάρχει εδώ και καιρό και συνεχώς επιδεινώνεται, γιατί κατεβαίνουν εκατοντάδες κάθε φορά από το τραίνο ανεξέλεγκτα κατά την νυχτερινή διαδρομή και εξαφανίζονται στην χοάνη της Αθήνας, προς το παρόν κυρίως στις γνωστές υποβαθμισμένες περιοχές, όπου πια δεν θα υπάρχει δυνατότητα να δει κανείς κάποιον Έλληνα να κυκλοφορεί κυρίως το βράδυ.
Μας είπαν μάλιστα, σύμφωνα με την δική τους επίσης βιωματική εμπειρία, ότι «η Ελλάδα τελείωσε». Αλλά το ανωτέρω φαινόμενο θα το συναντήσουν με τον καιρό και άλλοι δήμοι και περιοχές που έως τώρα μένουν προστατευμένες από αυτό το ρεύμα. Φαίνεται ότι τη σύνθεση του πληθυσμού πολλοί ιδεοληπτικοί Έλληνες θέλουν δια της βίας να μετατρέψουν σε μια πολυπολιτισμική πλήρως ανασφαλή κοινωνία.
Είναι απαράδεκτη η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων ανέκαθεν και όλων των διεθνών ιδρυμάτων και ΜΚΟ, που έχουν μεταβάλει την Ελλάδα σε χωματερή ψυχών. Η πολιτική της νυν κυβέρνησης να αποσυμφορηθούν τα νησιά, στέλνοντας τους παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα είναι το πρώτο βήμα εποικισμού της Ελλάδας, ουσιαστικά αποτελεί έγκλημα και συνιστά πολιτική αναποτελεσματικής διαχείρισης αντί αποτροπής. Μπορεί ο κάθε ένας να φανταστεί τι θα γίνει στην Ελλάδα, αν οι παράνομες ροές εκατοντάδων χιλιάδων προωθηθούν κατά τον τρόπο αυτό στην ενδοχώρα; Η Ελλάδα εάλω!

*Ο Δαμιανός Βασιλειάδης είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας

από slpress.gr
teleytaiaexodos