Τρίτη, Οκτωβρίου 15

ΣΟΚ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ…

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι αλλά συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία»
GGGGG
Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εφ’ όλης της ύλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, όσο και στις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και στην προσωπική του ζωή, την καθημερινότητά του, τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την μητέρα του, Μαρίκα, καθώς και για τους στόχους του ως κυβέρνηση.
Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε στην συνέντευξη του στο «Ενώπιος ενωπίω» πως βασικός στόχος του είναι να εξαντλήσει η κυβέρνηση την 4ετια, ενώ στάθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τους 200 ψήφους που απαιτούνται, τότε οι «επόμενες εκλογές θα είναι διπλές».
«Στόχος μου είναι να εξαντλήσουμε την 4ετία. Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού. Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι δίπλες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Οποίος είναι εγγεγραμμένος στο εκλογικό κατάλογο μπορεί να έρθει να ψηφίσει. Διευκόλυνση κάνουμε. Βάζουμε ένα πλαίσιο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις… Γι’ αυτό είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία. Το κάνω, γιατί θέλω να κάνω μία σύνθεση και να βρω μία λύση, η οποία θα αντιμετωπίσει το μείζον. Και το μείζον είναι να μην αισθάνεται κάποιος την υποχρέωση να πρέπει να δώσει 1.000 και 2.000 ευρώ για να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ».
Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στις δηλώσεις του Ν. Βούτση που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προετοιμασμένος για να αναλάβει την κυβέρνηση, αλλά χρησιμοποίησαν, όπως είπε, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για να το κάνουν.
«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι αλλά συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία», τόνισε χαρακτηριστικά.makeleio.gr