Τετάρτη, Οκτωβρίου 23

ΠΡΟΣΗΧΘΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ. «ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ»! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.«ΥΠΟΥΛΟ» ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

fotia 1
ώρα 01:54
Συναγερμός αυτήν την ωρα στην Πυροσβεστική, για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο στο Πόρτο Ράφτη λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους».
Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης,
αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό ενισχύθηκαν. Εκτός από τις φλόγες, έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ισχυρό άνεμο.
Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.
ώρα 01:37
Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, στις 23:10, σε περιοχή του Πόρτο Ράφτη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με το irafina.gr, έχει προσαχθεί μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας αλλοδαπός ο οποίος κινούνταν στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά έκαιγε κοντά σε κατοικίες στην περιοχή Κάστρο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην στην περιοχή Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 80 με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και εθελοντικά οχήματα.
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Χαμολιά και είναι πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας έντονη ανησυχία. Στο σημείο βρίσκονται 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ.
Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή, ενώ η πυροσβεστική σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, έχει ήδη συνεννοηθεί να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι από την περιοχή. Η απομάκρυνση γίνεται με τη χρήση μεγαφωνικών. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η κατάσταση φαίνεται να είναι σοβαρή.
Βίντεο από τη φωτιά: Φοβόμαστε μη θρηνήσουμε θύματα
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

 makeleio.gr

Δείτε και δεύτερο συγκλονιστικό βίντεο από την φωτιά

Την ίδια ώρα και το Forecast Weather Greece έχει αναρτήσει ένα βίντεο στο Facebook που απεικονίζει την μεγάλη πυρκαγιά.
Δείτε το
Αναγνώστης του makeleio.gr έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες, που δείχνει τις φλόγες να είναι μεγάλες και κοντά σε σπίτια.

PORTO 6 PORTO 8 PORTO 9 PORTO 10
porto 5
porto 1
porto 2
porto 3
porto 4











Βίντεο από τη φωτιά: Φοβόμαστε μη θρηνήσουμε θύματα
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες , υπάρχει και μία εξοχική κατοικία η οποία έχει τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά δεν κινδύνεψε κανείς. Στο βίντεο που ανέβασε ο γνωστός πρώην πυγμάχος και νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, που μένει στην περιοχή, φαίνεται η δύναμη της φωτιάς με τρεις εστίες να είναι ενεργές. Ο κ. Αϊδινιώτης που είναι και αντιδήμαρχος στο Μαρκόπουλο, λέει στο βίντεο πως φοβάται μη τυχόν θρηνήσουν θύματα στη περιοχή, ενώ ακούγονται και οι εντολές της αστυνομίας να ζητούν την προληπτική εκκένωση του κόσμου.
http://www.makeleio.gr