Τετάρτη, Οκτωβρίου 23

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ 80 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη
φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της Τρίτης, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι
εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Σημειώνεται, ότι το έργο τους δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.
Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.
Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου, αν χρειαστεί, να εκκενωθούν κατοικίες.
«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κάνουν ό,τι είναι εφικτό ενισχύθηκαν. Εκτός από τις φλόγες, έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν ισχυρό άνεμο.
Η αστυνομία κάνει παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.










Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.












Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος