Δευτέρα, Οκτωβρίου 7

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ  ! --Με τις ευλογίες της Ουάσινγκτον η τουρκική εισβολή στη Συρία, και φυσικά η Ρωσία δεν θα μείνει θεατής....

ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΗΠΑ - ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ

Με τις ευλογίες της Ουάσινγκτον η τουρκική εισβολή στη Συρία
Πήρε το πολυπόθητο «ναι» από τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τουρκική «επιχείρηση» στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετέχουν στην «επιχείρηση», ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι οι
ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί την πρόταση της Ουάσινγκτον για να αναλάβουν την ευθύνη για όσους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προέλθει από τις χώρες τους.
«Σήμερα (χθες) ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα με την προγραμματισμένη επιχείρησή της στη βόρεια Συρία» σημειώνει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν σκοπεύουν να αναλάβουν τη διαχείριση της κράτησης των εν λόγω μαχητών, καθώς κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να διαρκέσει πολλά χρόνια και να έχει μεγάλο κόστος για τους φορολογουμένους των Ηνωμένων Πολιτειών».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λευκός Οίκος καθιστά την Τουρκία υπεύθυνη για να διαχειριστεί το πρόβλημα με «όλους τους μαχητές του ISIS που συνελήφθησαν στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ήττα του εδαφικού "Χαλιφάτου" από τις ΗΠΑ».
Επίσης, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, Ερντογάν - Τραμπ συμφώνησαν τον επόμενο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον.
zougla.gr