Τρίτη, Οκτωβρίου 1

...Όλα στο "σφυρί".

...Όλα στο "σφυρί".
..Για ό,τι αγωνίστηκαν όλες οι προηγούμενες γενιές να προσφέρουν στους εαυτούς τους και στα παιδιά τους αυτοί το έβγαλαν στο "σφυρί".
Τις εισπράξεις των κόπων όλων των γενεών τις πήρε γενιά των παρασίτων ...Το "οικόπεδο" της πατρίδας από τους ήρωες της επανάστασης του '21 και τις υποδομές από τους μεταπολεμικούς ήρωες του μεροκάματου ...
Όλα στο "σφυρί".


Τι έκαναν οι προηγούμενες γενιές; Υπερασπίστηκαν και μεγάλωσαν με το αίμα τους μια πατρίδα; ...Η γενιά των παρασίτων την "τεμαχίζουν" και την πωλούν νησί-νησί, λιμάνι-λιμάνι, αεροδρόμιο-αεροδρόμιο, κτίριο-κτίριο.
Πόντο-πόντο και με αίμα μεγάλωναν την πατρίδα οι προηγούμενοι "καθυστερημένοι", με το μέτρο και χαβιάρι την πουλούσαν οι "ήρωες" που κάποτε φορούσαν παλαιστινιακή keffiyeh.

Τι άλλο έκαναν οι προηγούμενοι; Γέμισαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία με τεράστιο πλούτο; ...Η γενιά των παρασίτων έκανε αυτόν τον πλούτο ομόλογα, για να χρηματοδοτήσει το "μεγαλείο" και τα "οράματά" της. "Επένδυσε" τους πόρους τους —με προμήθεια βεβαίως— και όταν αποδείχθηκε το λάθος τής επένδυσής της, δεν το πλήρωσε η ίδια, αλλά "κούρεψε" τα ίδια τα ταμεία.
Τι άλλο έκαναν οι προηγούμενες γενιές;
Έκαναν δημόσιους δρόμους; ...Η γενιά αυτή τους "ιδιωτικοποίησε", εισπράττοντας προμήθεια από τους εθνικούς μας εργολάβους.
Έκαναν δημόσια νοσοκομεία; ...Η γενιά αυτή τα "ιδιωτικοποίησε", γιατί πλέον δεν της έφταναν τα "φακελάκια", τα οποία αυτή "εφεύρε".

...Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα ...Πήραν προμήθειες από τα πάντα. Μέχρι τώρα υπήρχε έκφραση ..."το νεράκι του Θεού" και εξαιτίας αυτής της γενιάς ακόμα και το νερό θα ανήκει στους ιδιώτες.
Οι Έλληνες του μέλλοντος όχι απλά δεν θα μπορούν να ξεδιψάσουν όποτε θέλουν όπως έχει δικαίωμα να ξεδιψάει κάθε πλάσμα αυτού του Πλανήτη, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να καλλιεργούν την τροφή τους, χωρίς να δώσουν λογαριασμό στα αφεντικά ...Στα αφεντικά, που θα αγοράσουν" με ελάχιστα χρήματα υποδομές αμύθητης αξίας.

...Νερό, ηλεκτρική ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, απορρίμματα ...Αυτά, τα οποία για τον απλό άνθρωπο αποτελούσαν την υλική υπόσταση αυτού που λέμε ανθρώπινη πρόοδος, ήταν γι' αυτούς "ευκαιρία" ...
Αυτά, τα οποία για τον απλό άνθρωπο ήταν "δικαίωμα", ήταν γι' αυτούς "προμήθεια" ...
Αυτά, τα οποία για τον απλό άνθρωπο αποτελούσαν την υλική υπόσταση μιας πατρίδας, ήταν γι' αυτούς ένα "κεφάλαιο" προς "αξιοποίηση". Όπου υπήρχε δημόσιο χρήμα ή προμήθεια έβαλαν τα "χεράκια" τους. Ακόμα και σε αυτά που μέχρι τότε θεωρούνταν ιερά, όπως είναι ο στρατός και το αξιόμαχο των πατρίδων τους ...
Η γενιά που αγόρασε τανκ χωρίς βλήματα, υποβρύχια που ήταν στραβά και "τυφλά" αεροπλάνα.

Για να είναι απολύτως σίγουροι ότι όλα αυτά θα τα έκαναν εκ του ασφαλούς, νομοθέτησαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Με βασικό "νομοθέτη" τον Βενιζέλο, πήραν το Σύνταγμα και το έκαναν σαν τον κώλο του "συνταγματολόγου" ...Άσχημο, βρόμικο και με "ακράτεια" σ' ό,τι αφορά την ευνοιοκρατία.
Νομοθέτησαν στην κυριολεξία σαν να ήταν συμμορία, η οποία έπρεπε να προστατευτεί ακόμα κι αν αποκαλυφθούν τα ίχνη τους.
Διάσημοι νομικοί είπαν ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι φτιαγμένος στα μέτρα μιας συμμορίας. Η μισή Βουλή αυτής της γενιάς κυκλοφορεί ελεύθερη απλά και μόνο εξαιτίας αυτού του νόμου.
Για να είναι σίγουροι ότι θα έχουν συνενόχους, "βύθισαν" ολόκληρο τον δημόσιο τομέα στην ανομία, εφόσον αποφάσισαν ότι η διαφθορά στο δημόσιο είναι πλημμέλημα.

---------------
Η “μητέρα” όλων των μαχών
02-04-2013

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Η μάχη των γενεών, για το ποιος θα "πληρώσει" τον "λογαριασμό" της παγκόσμιας κρίσης χρέους, τώρα μόλις ξεκινά.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/04/i-mitera-olon-ton-maxon.html