Τρίτη, Οκτωβρίου 1

«Σκάνδαλο» το κόστος κλήσης πληροφοριών στο 14511 χρέωση 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό, 98.4 λεπτά το λεπτό για κλήση από κινητό).

Πολλές είναι οι καταγγελίες επιβατών που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σχετικά με την πολιτική ετων τηλεφωνικών γραμμών ξυπηρέτησης του κοινού. 
Στην ιστοσελίδα της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.αναφέρει: "...ενθαρρύνουμε την επικοινωνία των πελατών μας με την εταιρεία, αφού
προσπαθούμε διαρκώς να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλους εσάς. Επικοινωνώντας μαζί μας, μας βοηθάτε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε, αλλά και να προωθούμε τις παρατηρήσεις σας σε άλλες εταιρίες, όταν αφορούν θέματα αρμοδιότητάς τους (θέματα σταθμών, τρένων, καθαριότητας, συντήρησης, φύλαξης, υποδομών, κλπ)."
Ωστόσο η χρέωση είναι απίστευτα υψηλή. Δείτε το κόστος: 
ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ 14511 (ώρες λειτουργίας 06:00-23:00 καθημερινά, χρέωση 61.5 λεπτά το λεπτό για κλήση από σταθερό, 98.4 λεπτά το λεπτό για κλήση από κινητό). 
Φυσικά όποιος καλείς το 14511 για να λάβει απάντηση θα πρέπει να περιμένει αρκετά λεπτά, οπότε πολλοί το κλείνουν και έτσι αφενός χρεώνονται τη διάρκεια της κλήσης πανάκριβα για ένα δημόσιο αγαθό όπως οι συγκοινωνίες, αφετέρου τελικά δεν μαθαίνουν τι συμβαίνει.
Μήπως οι νέεοι ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οιΙταλοί της Ferrovie, που την απέκτηαν μόλις 45 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να το εξετάσουν άμεσα;