Πέμπτη, Οκτωβρίου 24

Γ. Τράγκας: Κάτι δεν πάει καλά με τις επιλογές της κυβέρνησης. Κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος

Κάτι δεν πάει καλά με τις επιλογές και τις τοποθετήσεις που κάνει η Αθήνα στα εθνικά θέματα. Οι Σκοπιανοί εξακολουθούν να ονομάζουν τη χώρα τους Μακεδονία. Οι πολιτικές δυνάμεις των Σκοπίων και ειδικότερα το αντιπολιτευόμενο σήμερα VMRO, εξαγγέλλει ότι εφόσον έρθει στην εξουσία θα κηρύξει τη συμφωνία με την Ελλάδα άκυρη.

Η Αμερικανική Γερουσία έδωσε πράσινο φως για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και ο κύριος Μητσοτάκης δηλώνει ότι όλο αυτό το πράγμα είναι αρνητικό για την Ελλάδα αλλά ο ίδιος δεν θα προσβάλλει το εθνόσημο, ούτε θα εκθέσει τη χώρα σε περιπέτειες. Μάλιστα ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι άλλοι έβαλαν υπογραφές κάτω από αυτή την αρνητική συμφωνία.
Κάτι δεν πάει καλά με τις επιλογές της Αθήνας στα εξωτερικά θέματα. Και ειδικά σε μια εποχή που όλες οι ειδήσεις δείχνουν ότι η οικονομία, παρά τα όσα λέγονται δεν πάει καλά, για να μην πούμε ότι εκτροχιάζεται πάλι. Ήδη διεγείρονται πολλές περιοχές της χώρας που μαθαίνουν ότι θα μεταφερθούν εκεί εκατοντάδες ή χιλιάδες μετανάστες.
Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν ήδη καταληφθεί από χιλιάδες Ασιάτες και Αφρικανούς. Ουδείς ευρωπαίος και καμία ελληνική δύναμη δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει τις ροές των μεταναστών, οι οποίες πρώτα εγκαθίστανται στα νησιά και στη συνέχεια λόγω φόρτου περνάνε στην ηπειρωτική χώρα.
Πρέπει να είναι μη νοήμων όποιος ή όποιοι πιστεύουν ότι μπορεί μια χώρα γερόντων να απορροφήσει τέτοιο πληθυσμό ξένων και να τον εντάξει στην κοινωνία της, ενώ βρίσκεται σε τέτοια οικονομική κατάσταση και έχει τέτοιες υποδομές.
Ο κύριος Μητσοτάκης δέχεται ήδη τα πρώτα πλήγματα από την πορεία του πάνω στις ράγες του μνημονίου και μέσα από την αποδοχή της πολιτικής Τσίπρα σε διάφορα θέματα, τόσο στα εθνικά όσο και στην οικονομία.
Η Τουρκία δείχνει ασταμάτητη προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Χθες είχαμε 51 παραβιάσεις, ενώ η Άγκυρα ανακοίνωσε πάλι 4 δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών. Οι Τούρκοι προχώρησαν στην έκδοση navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού ναυτικού δίπλα στην Λήμνο και στο Καστελόριζο και μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Την ίδια ώρα, η Ευρώπη στέκεται πολύ μακριά από την Ελλάδα και είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι αλεξιπτωτιστές από το Βέλγιο ή το Λουξεμβούργο ή οι Γερμανοί κομάντος, θα σπεύσουν στο πλευρό μας σε περίπτωση που ο Ερντογάν αποτολμήσει θα πατήσει σε ελληνικό έδαφος.
Δυστυχώς η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, χωρίς να μπορεί να ελέγξει τα γεγονότα στα νησιά και κυρίως ο νέος πρωθυπουργός δεν μπορεί να πείσει τους περίφημους εταίρους μας ότι η χαοτική κατάσταση εδώ δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Την ίδια ώρα, όλη η ελληνική κοινωνία καλείται να διακανονίσει τα χρέη της, είτε προς την εφορία, είτε προς τη ΔΕΗ, είτε προς τα Ταμεία, είτε προς τις τράπεζες, ενώ τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες αγγίζουν τα 2,6 δις. Η φοροδοτική ικανότητα είναι πολύ χαμηλή. Όλη η κοινωνία βρίσκεται σε χρεοστάσιο. Ήδη γίνονται καθημερινά 1.500 διακανονισμοί χρεών προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα ρυθμίσεων με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερη προκαταβολή. Και το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουν αυτοί που διακανονίζουν να πληρώνουν στην ώρα τους.
Ήδη κυκλοφορούν ειδήσεις για νέα σαφάρι της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς, για όσους γύρισαν την πλάτη στις 120 δόσεις της εφορίας. Υπολογίζεται ότι 560.000 φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις.
Η κοινωνία παρά τη δήθεν απόδραση από το μνημόνιο, κινείται πάλι στο κόκκινο, αφού τα funds τα επόμενα δύο χρόνια θα βγάλουν σε πλειστηριασμούς 50.000 κατασχεθέντα σπίτια. Οι εκτιμήσεις που αναφέρθηκαν από στελέχη της αγοράς real estate στο συνέδριο Protexpo υπογραμμίζουν ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι και ύστερα, αναμένεται η πώληση τουλάχιστον 50.000 ακινήτων, μεταξύ των οποίων και πρώτες κατοικίες. Οι τράπεζες προχωρούν στην εξόντωση χιλιάδων οικογενειών – δανειοληπτών.
crashonline.gr
triklopodia.gr