Παρασκευή, Οκτωβρίου 25

Γ. Τράγκας: Να ετοιμαζόμαστε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία!

Όλα τα διεθνή μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία και προηγουμένως περίοδο αναταραχής στο εσωτερικό της χώρας. Ασφαλώς, ο κος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί ότι είναι πολύ μόνος. Έχει καταλάβει πως η κυβέρνησή του και η χώρα μας δεν έχει πλάτες. Σίγουρα δεν μοιάζει με τον Τζόρτζ Κλούνει, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα
παίξει το ρόλο του καπετάνιου του ψαράδικου στην Τέλεια Καταιγίδα. Στις ομιλίες του όπως αυτή στο Συμπόσιο της πολιτιστικής εταιρίας Θεσσαλονίκης, δεν έκρυψε τους προβληματισμούς του, ούτε απέφυγε τις αιχμές προς τις ΗΠΑ και τον κο Τραμπ. Είπε ότι οι ΗΠΑ βιώνουν έναν διχασμό και επιλέγουν τον απομονωτισμό. Και αυτό εκδηλώνεται με τρόπους απροσδόκητους, αιφνιδιαστικούς που αμφισβητούν αρκετές παγκόσμιες σταθερές, όπως τις ξέραμε.
Ο Μητσοτάκης, χαρακτήρισε λανθασμένη απόφαση την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Συρία. Και έκανε ένα προσεκτικό αλλά και τολμηρό άνοιγμα προς την Κίνα, παρά τις τελευταίες προειδοποιήσεις του Υπουργού Εξωτερικών κου Πομπέο. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι σε συνέντευξή του σε αμερικανική εφημερίδα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με όποιον πρόεδρο επιλέξει ο Αμερικανικός λαός, είναι σαφής η σύγκρουσή του με την παρούσα Αμερικανική διοίκηση και τον Πρόεδρο Τραμπ.
Ο Μητσοτάκης τοποθετεί όλα τα χαρτιά στις σχέσεις με τους Αμερικανούς, στην πιθανότητα να εκλεγούν πάλι οι Δημοκρατικοί. Και σε αυτή την επιλογή και εμφανή πλέον σύγκρουση με τη διοίκηση Τραμπ και την κριτική σε όσα κάνει, σίγουρα υποκινείται όχι μόνο από την εγκατάλειψη της χώρας από όλες τις δυνάμεις αλλά και από την οικογένεια Σόρος, η οποία διάκειται εχθρικά και έχει πόλεμο με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σε κατάσταση πλήρους οικονομικής αδυναμίας η χώρα και εμφανώς χωρίς τις πλάτες των υπερδυνάμεων αλλά και την αναμενόμενη βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους, πρέπει να ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με την Τουρκία στα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου. Η σύγκρουση αυτή θα έρθει, είτε παραμείνει ο Τραμπ στο Λευκό Οίκο, είτε όχι.
Είναι κωμικό να πιστεύουμε ότι αν βγουν οι δημοκρατικοί, θα προτιμήσουν εμάς από τον Ερντογάν ή δεν θα θελήσουν να του πετάξουν κομμάτι από την Ελλάδα, προκειμένου να τον τραβήξουν από τη συμμαχία με τη Μόσχα.
Η συμφωνία του Βλαδίμηρου Πούτιν με το Σουλτάνο, ενισχύει το νέο ρόλο της Μόσχας, ως κυρίαρχης δύναμης στη Μέση Ανατολή. Η Άγκυρα υλοποίησε πλήρως τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία και πήρε μια πολύ μεγάλη εδαφική έκταση στα σύνορά της με τη Συρία. Οι Κούρδοι αποχώρησαν και έχασαν τον έλεγχο. Οι Αμερικανοί στρατιώτες έφυγαν και μειώθηκε η επιρροή των Αμερικανών στην περιοχή. Κέρδη αποκόμισε και ο Άσαντ.
Ο κος Τραμπ ανακοίνωσε ότι αίρονται όλες οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία. Όλοι οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει γίνει σπεσιαλίστας, εξπέρ, στο να επηρεάζει ΗΠΑ και Ρωσία προκειμένου να έχει οφέλη. Οι Αμερικανοί φοβούνται μην αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ η μεγάλη Τουρκία και οι Ρώσοι τον χρησιμοποιούν στον υβριδικό πόλεμο απέναντι στη Δύση.
Ο νέος διακανονισμός αλλάζει πλήρως το χάρτη στη Βόρειανατολική Συρία αφήνοντας στην Τουρκία τον έλεγχο ενός τμήματος στη μέση των συνόρων, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα είναι στα χέρια της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Συρίας. Οι Κούρδοι διαλύθηκαν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο κος Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί τα τελευταία χρόνια υπήρξαν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων.
Εδώ στην Ελλάδα – κυρίες και κύριοι – τα ανούσια και εξόχως φιλομνημονιακά τηλεοπτικά δίκτυα ασχολούνται με βλακείες και αστήρικτες καταγγελίες που εκτοξεύουν πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, ο ένας εναντίον του άλλου. Αθλιότητες και συμπεριφορά ανοήτων που καθιστά ακόμα πιο δύσοσμη μια ατμόσφαιρα ανέχειας και εθνικής διάλυσης.
Όταν διάφοροι υπουργοί που υποτίθεται ασχολούνται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τρώνε ώρες από την καθημερινή δουλειά τους στην τηλεόραση, φωνάζοντας για τον Παπαγγελόπουλο ή για τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εξαλείφονται οι ελπίδες να υπάρχει στοιχειώδης οικονομική ανάκαμψη ή να βελτιωθεί έστω και λίγο η κατάσταση της κοινωνίας και επομένως της εθνικής άμυνας.
Ετοιμαστείτε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία. Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τη συμφωνία με τους Ρώσους και για την άρση των κυρώσεων από τους Αμερικανούς. Και ενώ πανηγυρίζουν στέλνουν χιλιάδες μετανάστες στο ελληνικό έδαφος και παραβιάζουν καθημερινά τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας.
Όλη η χώρα είναι ανάστατη από την τοποθέτηση μεταναστών σε όλες της περιοχές της Ελλάδας. Ήδη οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών αντιδρούν για το ισομερές μοίρασμα που κάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σε όλες τις περιοχές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο κόκκινο, τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα που δέχεται την αποσυμφόρηση των νήσων του Αιγαίου.
Τις τελευταίες 15 ημέρες έφτασαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περισσότεροι από 5.000 μετανάστες.
crashonline.gr