ΣΟΦΕ ΛΑΕ ... ΓΑΛΑΖΙΟΙ ...ΖΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΕΤΟΥΤΟΙ...

Μήνυμα Κουμουτσάκου στους Δημάρχους που δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες
Μήνυμα στους Δημάρχους που αντιδρούν και δεν δέχονται στις περιοχές τους πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται από τα νησιά, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος...

Οι δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου έγιναν στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου νωρίτερα είχε μιλήσει και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οπως είπε ο αναπληρωτής Υπουργός, όλοι πρέπει να επιδείξουν ευθύνη, αφού η Ελλάδα δεν δικαιούται να χάσει  αυτή  την ιστορική πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της.
«Με ποια ισχύ  και δύναμη η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει ανακατανομή μεταναστών στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αν ο δήμαρχος της κρύας Βρύσης δεν δέχεται ούτε ένα μετανάστη.
Ποια θα είναι τα επιχειρήματα  που θα χρησιμοποιήσει η χώρα;
Επομένως όλα απαιτούν μια ισχυρή πολιτική βούληση, ενημέρωση συνεχή, επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες, ενημέρωση  τους, να τους αφουγκραζόμαστε για να καταλαβαίνουμε  τις ανησυχίες και τους πόνους τους αλλά να έχουμε και την υπευθυνότητα να μιλήσουμε για την μείζονα πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Κουμουτσάκος: Ωρα ευθύνης για όλους
Είναι ώρα ευθύνης για όλους προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός  αφήνοντας σαφείς αιχμές  για τις ακραίες φωνές που ακούγονται σε επίπεδο δημάρχων αλλά και  τοπικών κοινωνιών.
«Είναι ώρες ευθύνης για όλους.
Η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί σε όλα τα επίπεδα, από τους ήρωες της ακτοφυλακής που δίνουν καθημερινά τη μάχη στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, την αστυνομία που κάνει μία πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια, τους δημάρχους που καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, τους περιφερειάρχες που συνάντησε πρόσφατα ο κ. Χρυσοχοΐδης, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εκείνους  που διαμορφώνουν τις απόψεις της χώρας δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης.
Θα πρέπει να  υπάρξει συνολική εθνική προετοιμασία απέναντι στην πρόκληση αλλιώς  η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί ιστορικά υπόλογη ότι μπροστά σε μία πρόκληση δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα άλλο, παρά να μάχεται το παρελθόν με το παρόν σε βάρος του μέλλοντος.»
Αβραμόπουλος: Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας πρόσφυγας στα νησιά
Νωρίτερα, στην ίδια συνεδρίαση είχε μιλήσει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας πρόσφυγας και μετανάστης σε νησί.
Θα έπρεπε ήδη αυτή τη στιγμή να είχαν επιστραφεί στη Τουρκία 35.000
Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού ευθύνεται για την μη επιστροφή, σε άλλες χώρες η διεκπεραίωση γίνεται σε 15 μέρες και εδώ μας παίρνει ένα χρόνο.
Έχουμε παθογένειες του ελληνικού κράτους μας αρέσει η δε μας αρέσει.
Λειτουργίες που σε άλλες χώρες κάνουν 15 μέρες στην Ελλάδα κάνουν ένα χρόνο».
ΣΧΟΛΙΟ : ΕΜΑΣ –ΤΟΝ ΛΑΟ- ΠΟΙΟΣ «ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ» ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ  ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΣΤΙς ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ;;;