Τρίτη, Οκτωβρίου 29

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δέχεται ροές μεταναστών, ασύμμετρες με τον πληθυσμό της.--Κι εσύ τι κάνεις Κούλη γιατί δεν τους στέλνεις πίσω στη Τουρκία γιατί από εκεί μας τους στέλνουν

Κούλη, αυτοί δεν είναι ούτε πρόσφυγες ούτε μετανάστες μουσουλμανικός στρατός είναι κι εσύ τους προμαζεύεις, και τους φυτεύεις σε όλη τη χώρα ΒΛΑΚΑ !
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δέχεται ροές μεταναστών, ασύμμετρες με τον  πληθυσμό της
Για το μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 4η Ευρω-αραβική Σύνοδο.
«Η χώρα μου δέχεται, ειδικά τους τελευταίους μήνες, ροές προσφύγων και μεταναστών, ασύμμετρες σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό της. Τα ακριτικά μας νησιά ασφυκτιούν
και περιοχές της ενδοχώρας με δομές φιλοξενίας αντιμετωπίζουν τα πρώτα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
 Στη συνέχεια τόνισε ότι, «ελέγχουμε τα σύνορά μας και φροντίζουμε πάντα για τους κυνηγημένους του κόσμου. Όμως, μία και μόνο χώρα δεν μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τα προβλήματα τριών ηπείρων. Μόνο συντεταγμένα, με νομιμότητα και συνεργασία θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το μεγάλο στοίχημα του 21ου αιώνα». Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός είπε ο ίδιος, «μεταξύ Ευρωπαίων και Αράβων για την αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγιάς. Να υπάρξει, δηλαδή, βιώσιμη ειρήνη στις εστίες κρίσης. Και χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση στις χώρες προέλευσης και διέλευσης. Χρειάζεται, επίσης, περισσότερη συνεργασία στην καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών. Για να σταματήσει αυτό το χυδαίο εμπόριο ελπίδας».