Παρασκευή, Οκτωβρίου 4

Τι λέει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου

Σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση βρίσκεται ο Πέτρος Τατσόπουλος και από χθες, βρίσκεται εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής:
Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.
Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά συστήματα λειτουργούν καλώς. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».
Αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου είναι ο γιατρός του Δημήτρης Λυμπεριάδης.
«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε», δήλωσε στον Alpha ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο άνθρωπος που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα στο Ιπποκράτειο και συνέχισε:
«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.

Εκτός μηχανικής υποστήριξης στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» νοσηλεύεται ο Πέτρος Τατσόπουλος  έπειτα από το πολύωρο και βαρύ χειρουργείο για οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.
Οι γιατροί χαρακτηρίζουν σοβαρή μεν την κατάστασή του, αλλά και προοδευτικά βελτιούμενη. Η αποσωλήνωση του ασθενούς, εχθές το μεσημέρι, περίπου 20 ώρες μετά την ολοκλήρωση της καρδιοχειρουργικής επέμβασης, άνοιξε ελαφρά το παράθυρο αισιοδοξίας για τους οικείους του και τους φίλους του.
Oι δικοί του άνθρωποι θέλησαν να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που τον έσωσαν. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Δοξιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε το εξής μήνυμα:
«Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδιαίτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας», έγραψε στο Facebook ο φίλος του Απόστολος Δοξιάδης.
Πολιτική
fimotro.gr