Παρασκευή, Οκτωβρίου 4

Οι λαθρομετανάστες πλήθυναν υπερβολικά και δε ξέρουν που να τους βάλουν, μέχρι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Λέρου γέμισαν

Οι ψυχικά πάσχοντες που νοσηλεύονται είναι 154 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου, και οι λαθρομετανάστες  1.500 που κοιμούνται εκεί - Τραγικές συνθήκες - Τι καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου: 1.500 μετανάστες κοιμούνται μαζί με ασθενείς - Τραγικές συνθήκες - Τι καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης, τόσο για τους ασθενείς όσο για τους μετανάστες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.
 Οι συνδικαλιστές νοσοκομειακοί τονίζουν ότι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου νοσηλεύονται 154 ψυχικά πάσχοντες, ενώ φιλοξενούνται 1.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, το hot spot της Λέρου βρίσκεται σε κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, ενώ δίπλα είναι η Ναυτική Βάση.
«Τώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει για την μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά επιβεβλημένη είναι η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε κατάλληλα κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.
leros metanastes 1
ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχώς φθάνουν νέοι πρόσφυγες και μετανάστες
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πρόσκαιρη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στο hot spot εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Παρά ταύτα, «σταδιακά εξελίχθηκε σε ανοικτή δομή φιλοξενίας» στην οποία, όπως αναφέρουν, «με το ζόρι χωράνε 750 άτομα και τώρα φιλοξενούνται πάνω από 1.500».
Σύμφωνα με την καταγγελία, Στην αρχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται τα νοσηλευτικά τμήματα στα οποία περιθάλπονται 154 ασθενείς ψυχικά πάσχοντες, στη μέση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι η ανοικτή δομή φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων και αμέσως μετά η Ναυτική Βάση με σημαντικές υποδομές της εθνικής μας άμυνας.
«Συνεχώς φθάνουν νέοι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται πια σε τρία κτήρια εντελώς ακατάλληλα, ετοιμόρροπα όπως διέγνωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες. Στο hot spot γίνονται επεισόδια μπροστά στους ασθενείς, παρενοχλούνται οι ασθενείς, μπαίνουν φωτιές, δρουν ανεξέλεγκτα, αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των νοσηλευόμενων ασθενών. Οι συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες» τονίζεται στη συνέχεια.
leros metanastes 2
Εχουν γίνει καταγγελίες από τους εργαζομένους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και ΓΝ Λέρου έχει υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές για την τραγική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς αποτελέσματα.
«Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Μεταναστευτικής πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να παρέμβουν άμεσα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών» καταλήγει η ανακοίνωση.