Πέμπτη, Οκτωβρίου 10

Καστορέλαιο: θαυματουργό για τα μαλλιά

kastorelaio

Τα προβλήματα της τρίχας έχουν μεγάλη ποικιλία και ταλαιπωρούν ακόμα περισσότερους, αλλά το καλό νέο είναι ότι στα περισσότερα από αυτά το καστορέλαιο, μπορεί και κάνει θαύματα, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα όπως η ξηρότητα και η τριχόπτωση, μέχρι την ψαλίδα και την αδύναμη τρίχα.

Αν και δεν είναι το πιο εύκολο στη χρήση υλικό και συχνά είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, οι ευεργετικές του δράσεις κάνουν την ταλαιπωρία να αξίζει και με το παραπάνω, καθώς το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως είναι η βιταμίνη Ε, τα μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες, τα οποία είναι προαπαιτούμενα για υγιή και λαμπερά μαλλιά.
Οι δε αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες το κάνουν ακόμα πιο ωφέλιμο για την υγεία της τρίχας.
Δοκιμάστε λοιπόν τη θεραπεία και την περιποίηση των μαλλιών σας με φυσικό τρόπο και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το καστορέλαιο, ακολουθούν 8 λόγοι για να εξοικειωθείτε και να το κάνετε κομμάτι της καθημερινότητά σας.
Καταπολεμά την τριχόπτωση
Η τριχόπτωση είναι ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα, με αιτίες που ποικίλουν από την εκτεταμμένη χρήση προϊόντων styling μέχρι την πιτυρίδα και κάποιο είδος φλεγμονής. Το καστορέλαιο έχει όμως την ικανότητα να δώσει τέλος στην απώλεια της τρίχας, κάνοντας μασάζ με αυτό στο κεφάλι σας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ρίζες της τρίχας. Αφήστε το να δράσει για μια με δυο ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Πιο συγκεκριμένα, το  οξύ που βρίσκεται στη σύσταση του καστορέλαιου προστατεύει την τρίχα και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο μεταφέρει πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία σε όλη την έκταση του δέρματος της κεφαλής.
Ενεργοποιεί την ανάπτυξη της τρίχας
Εάν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας άμεσα και μέσα σε λίγες εβδομάδες, τότε τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα έχετε με τη χρήση του καστορέλαιου. Η τακτική χρήση του λαδιού στο δέρμα του κεφαλιού ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες της τρίχας, οδηγώντας έτσι στην ταχύτερη ανάπτυξή της. Επιπλέον, τα Ω-6 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο καστορέλαιο είναι επίσης σημαντικά για την ανάπτυξη υγιούς τρίχας.
Απλώστε το λάδι στο κεφάλι σας, φορέστε ένα σκούφο ή ένα καπέλο και κοιμηθείτε με αυτό για την καλύτερη απορρόφησή του. Ξεπλύνετε καλά την επόμενη μέρα. Θεραπεύει δερματολογικές παθήσεις
Μολύνσεις και φλεγμονές στο δέρμα της κεφαλής, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και στην υγεία και στη σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Αν θέλετε λοιπόν οι μπούκλες σας να είναι λαμπρές και υγιείς, όπως τους αρμόζει, θα πρέπει να φροντίζετε και για την υγεία του δέρματος του κεφαλιού σε τακτική βάση και με συνέπεια.
Οι αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες του καστορέλαιου καταπολεμούν τα παθογόνα και τους μικροοργανισμούς που προκαλούν ανάλογα προβλήματα και το κάνουν ιδανική εναλλακτική για ένα υγιές κεφάλι.
Προστατεύει από την ψαλίδα και τις σπασμένες τρίχες
Η ψαλίδα είναι σημάδι ασθενούς τρίχας και η βιταμίνη Ε, τα αμινοξέα και τα Ω-6 λιπαρά οξέρα που βρίσκονται στο καστορέλαιο μπορούν να ενισχύσουν την τρίχα και να την προστατέψουν από το σπάσιμο και την ψαλίδα. Το λάδι απορροφάται, θρέφει και απαλύνει τα στοιχεία της τρίχας και καλό θα ήταν, αφού το αλείψετε σε όλα τα μαλλιά, να το αφήσετε να δράσει για μερικές ώρες. Στην περίπτωση που η κολλώδης φύση του καστορέλαιου σας δυσκολεύει, αναμείξτε με κάποιο πιο εύχρηστο λάδι, για μεγαλύτερη ευκολία στην εφαρμογή, όπως είναι το ελαιόλαδο.
Ενυδατώνει την τρίχα
Τα φυσικά Ω-9 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ρετσινόλαδο (όπως είναι αλλιώς γνωστό το καστορέλαιο) βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα και την τρίχα της κεφαλής. Αυτή η ιδιότητά του το κάνει ιδανικό μαλακτικό, ενώ ο καλύτερος τρόπος χρήσης του είναι η εφαρμογή του στα μαλλιά, τουλάχιστον 15 λεπτά, πριν το λούσιμο. Μπορείτε ακόμα να αναμείξετε το λάδι με την κρέμα μαλλιών  που χρησιμοποιείτε ή εναλλακτικά βάζετε μερικές μόνο σταγόνες καστορέλαιου στα μαλλιά σας, κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Αντιμετωπίζει την ξηροδερμία
Η ξηροδερμία, τις περισσότερες φορές οδηγεί σε πιτυρίδα, αλλά με την πολύτιμη βοήθεια του λαδιού, μπορείτε να γλιτώσετε και από τα δυο, καθώς τα Ω-9 λιπαρά οξέα του ρετσινόλαδου θρέφουν τα μαλλιά και τα προστατεύουν από την ξηρότητα. Πριν λουστείτε, απλώστε λίγο καστορέλαιο στις προβληματικές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής και αφήστε το για μερικά λεπτά. Η διαφορά θα φανεί μετά από μερικά λουσίματα στα μαλλιά σας και στα ρούχα σας που δεν θα είναι πια «χιονισμένα».
Κάνει τα μαλλιά να λάμπουν
Το καστορέλαιο καταπολεμά όλους τους λόγους που κάνουν τα μαλλιά σας να χάνουν τη λάμψη τους, όπως είναι ο καιρός και η ταλαιπωρία των μαλλιών από το καθημερινό styling. Η επένδυση όμως που παρέχει το λάδι στην τρίχα και ο εγκλωβισμός της υγρασίας μέσα σε αυτή, ενισχύει τη χαμένη λάμψη, χαρίζοντάς σας μεταξωτά μαλλιά. Ζεστάνετε λίγο καστορέλαιο και απλώστε το στα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και μετά από λίγη ώρα ξεπλύντε. Μετά από μερικά λουσίμα θα δείτε, και εσείς και οι άλλοι, σημαντική διαφορά. Δίνει «βάρος» στα μαλλιά
Η αδύναμη τρίχα είναι το βασικό πρόβλημα των σπασμένων μαλλιών, καθώς αυτή η αδυναμία της είναι που οδηγεί στη σταδιακή τριχόπτωση. Το καστορέλαιο, όχι μόνο προστατεύει από τη σπασμένη τρίχα, αλλά παρέχει «βάρος» και πυκνότητα στην τρίχα. Για την ακρίβεια, τα θρεπτικά στοιχεία και τα Ω-6 και Ω-9 οξέα, είναι τα συστατικά του λαδιού που έχουν τη δυνατότητα να σας εξασφαλίσουν ποιοτική τρίχα, με «βάρος» και αντοχή.

clickatlife.gr