Δευτέρα, Οκτωβρίου 28

Τριχόπτωση: Η θεραπεία για να σταματήσετε να βλέπετε τούφες στο χέρι σας

megan
Προτού πάθετε πανικό, μάθετε πώς  θα ξαναγίνουν τα μαλλιά σας γερά, ανθεκτικά και πλούσια
Θεωρούνται σύμβολο δύναμης, γονιμότητας και γοητείας. Όταν είναι υγιή, τραβούν τα βλέμματα και δυναμώνουν την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και του άνδρα. Γι’ αυτό και μόλις κανείς αρχίσει να βλέπει περισσότερες τρίχες -από τις συνηθισμένες- στο μαξιλάρι του, στη βούρτσα του ή στα ρούχα του, ενδέχεται να προβληματιστεί έντονα.

Ένα ξαφνικό σωματικό ή ψυχολογικό στρες μπορεί να προκαλέσει απώλεια των μισών έως των δύο τρίτων των τριχών της κεφαλής και τότε είναι που παρατηρεί κανείς ότι χάνει τούφες όταν λούζεται, χτενίζεται ή περνάει τα χέρια από τα μαλλιά του. Το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως για εβδομάδες ή μήνες μετά το επεισόδιο στρες, ενώ η πτώση των μαλλιών θα μειωθεί σε μια περίοδο 6-8 μηνών. Μάλιστα κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν μια αραίωση των μαλλιών που επηρεάζει ολόκληρο το κρανίο. Η απώλεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη αρχικά και στη συνέχεια να μειωθεί σταδιακά ή να σταματήσει.

Εκτός του ότι ο παθών πιθανόν να πρέπει να ακολουθήσει ειδική θεραπεία για την τριχόπτωση, είναι σημαντικό να καταναλώνει πολύ νερό και να ενισχύσει τη διατροφή του με φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Να αποφύγει τη συχνή χρήση styling (σεσουάρ και πρέσες μαλλιών) καθώς αποδυναμώνουν και λεπταίνουν την τρίχα. Να μη λούζει τα μαλλιά του περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα και να αποφεύγει το καυτό νερό. Κι όταν αυτό συμβαίνει να γίνεται χρήση εξειδικευμένων προϊόντων που κάνουν καλό στα μαλλιά.

Για να μας βοηθήσει να επανακτήσουμε τη αυτοπεποίθηση και τη γοητεία μας, η Frezyderm δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της τριχόπτωσης που προστατεύει την τρίχα από τη φθορά και την ενδυναμώνει, ενισχύει την τριχοφυΐα και προλαμβάνει την αραίωση μαλλιών. Η σειρά περιλαμβάνει λοσιόν, ειδική αγωγή μονοδόσεων, διαφορετικό σαμπουάν για τη γυναικεία και την ανδρική τριχόπτωση, μάσκα και συμπλήρωμα διατροφής*.

Το ξέρατε ότι:

- Tα µαλλιά µας αποτελούνται από 100.000-150.000 τρίχες.

- Κάθε ηµέρα, οι τρίχες στο κεφάλι µας αυξάνονται περίπου µισό χιλιοστό, δηλαδή περίπου 1,5-2,5 εκατοστά το µήνα.

- Η φυσιολογική διάρκεια ζωής µιας τρίχας είναι περίπου 1.000 ηµέρες.
- Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το 85% του συνόλου των µαλλιών µας αναπτύσσεται, ενώ το υπόλοιπο 15% πέφτει. Ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών αποτελείται από δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο (το αναγενές), το οποίο διαρκεί 2-6 χρόνια, οι τρίχες του κεφαλιού μακραίνουν περίπου 1,5 εκατοστό το μήνα, ενώ στο δεύτερο στάδιο (το τελογενές), που διαρκεί 2-3 μήνες, οι τρίχες σταματούν να αναπτύσσονται και αναπαύονται. Μόλις ο κύκλος αυτός ολοκληρωθεί, οι τρίχες που βρίσκονται στην τελογενή φάση πέφτουν μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες και αντικαθίστανται από καινούργιες. Είναι, επομένως, φυσιολογικό να χάνουμε 50-100 τρίχες καθημερινά. Όταν ξεπερνιέται αυτό το νούµερο, τότε µιλάµε για παθολογική τριχόπτωση.

*Hair Force Caps: Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από τη λήψη τους και κυρίως αν είστε έγκυος, θηλάζουσα ή υπό φαρμακευτική αγωγή. Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.


protothema.gr