Κυριακή, Οκτωβρίου 13

Σύμη: Προσπάθησαν να στήσουν Hot-Spot και τους πήραν στο κυνήγι- Έδιωξαν σκάφος ΜΚΟ- «Μην ξανάρθετε εδώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζει το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σύμη πριν μερικές μέρες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για «παράνομη» προσπάθεια κατασκευής hot-spot στη Σύμη, με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, εγκαλεί την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο δήμος Σύμης.
Την εν λόγω καταγγελία με επίσημη ανακοίνωση, έκανε ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου.
Επίσης, χθες το απόγευμα, οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν μάρτυρες σε ένα ακόμη «περίεργο» συμβάν. Στο λιμάνι του νησιού, εμφανίστηκε ένα σκάφος ισπανικής ΜΚΟ, το οποίο μετά από μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων αποχώρησε.

Πηγή φωτό: rodiaki.gr

Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι στη Σύμη να επικρατεί κλίμα αγανάκτησης.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Νικήτα Γρύλλη , έχει ως εξής:
«Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευστρατίου, ξέσπασε σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου κατά του Δημάρχου Σύμης, προφανώς γιατί χάλασαν τα σχέδιά τους να δημιουργηθεί hot spot στο νησί μας. Τον κ. Ευστρατίου ακολούθησε ο κ. Κρητικός, αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο οποίος ανερυθρίαστα μάς έθεσε το δίλημμα: «έχετε μπροστά σας δύο δρόμους, της Μόριας και της Κω».

Τους απαντάμε: Ούτε Μόρια ούτε Κω. Τα σχέδιά σας για τα σπίτια σας. Όχι για το νησί μας. Αν θέλετε να μας μετατρέψετε σε hot spot, ματαιοπονείτε!!!

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ως άνω κύριοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τα πυρά της κυβέρνησης για την πλήρη ανευθυνότητα που επέδειξαν στην πρόσφατη κρίση που περάσαμε με την παντελή απουσία τους παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις που τούς απευθύναμε.

Στο παραλήρημα κατά του Δήμου Σύμης και των κατοίκων της απαντάμε:

Ο Δήμαρχος Σύμης δεν έχει ανάγκη την τηλεόραση για προσωπική προβολή. Τα Μέσα Ενημέρωσης εξυπηρετούν ένα μόνο σκοπό: τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων του νησιού μας!!!

Το ατόπημα του κυρίου Ευστρατίου να βάλει την υπογραφή του σε ένα λιβελλογράφημα, τον καθιστά αδαή και ευάλωτο, κάτι που δεν προσιδιάζει με τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί. Τον κ. Κρητικό τον απαλλάσσουμε και ευελπιστούμε στο εξής να επιδείξει την πολιτική ωριμότητα που επιβάλλεται λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός του Δήμου. Όχι εχθρός!!! Πιστεύουμε στην καλη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν ατυχές περιστατικό και προχωρούμε για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των νησιωτών μας!

Ο Αντιδήμαρχος Σύμης,
Νικήτας Γρύλλης».

Ο αντιπεριφερειάρχης παιδείας δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Γιάννης Κρητικός, από τη μεριά του είχε νωρίτερα δηλώσει:

«Παρακολουθώ έκπληκτος τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή της Σύμης και ο Δημόσιος Συνήγορος – Συμπαραστάτης της (παράταξη της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου) διαχειρίζονται το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τις αυξημένες ροές μεταναστών στο νησί της Σύμης.

Όταν ο τόπος σου δοκιμάζεται, ψάχνεις να βρεις λύσεις. Εκπονείς ένα σχέδιο, φτιάχνεις έναν οδικό χάρτη και ψάχνεις να βρεις συμμάχους για να το πραγματοποιήσεις. Δυστυχώς με κραυγές, αφορισμούς και μόνο επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος το μόνο που κατάφερε η Δημοτική Αρχή Σύμης ήταν να στείλει ένα άσχημο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και να δυσφημίσει το πανέμορφο νησί αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο δράσης αλλά δυστυχώς δεν επιδιώκει τη συνεργασία με όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Έχετε μπροστά σας δύο δρόμους, κύριοι: της Μόριας και της Κω. Εσείς θα αποφασίσετε πώς θέλετε να είναι το νησί σας σε μερικούς μήνες. Βλέπουμε, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, τα όσα γίνονται στη Μόρια καθημερινά.

Στην Κω, και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν, επικράτησε η σύνεση και η συνεννόηση με αποτέλεσμα να κλείσουν οι περισσότερες πληγές και να μπει το νησί σε ρυθμούς ανάκαμψης. Και αυτό το οφείλουμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ας αφήσουμε τα σόου και ας δουλέψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει στους εκλεγμένους άρχοντες ενός τόπου. Οι εποχές είναι επικίνδυνες, οι περιστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και η Ιστορία θα είναι σκληρή με όσους και όσες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».



https://www.el.gr/