Επιστρέφει ο εφιάλτης; Τι θα γίνει με τους δραπέτες φονιάδες του ISIS

Είναι χαρακτηριστικό - συνεχίζει το δημοσίευμα της DW- ότι κοντά στη περιοχή όπου γίνονται οι επιθέσεις υπάρχουν τρεις καταυλισμοί όπου κρατούνται τζιχαντιστές.
Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο αλ Χολ, ο οποίος βρίσκεται εκτός της ζώνης των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ωστόσο φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα χτυπηθεί από πυρά.

Επιστρέφει ο εφιάλτης; Τι θα γίνει με τους δραπέτες μαχητές του ISIS
Πηγή: AP Photo, File
Ο εφιάλτης των τζιχαντιστών φαίνεται να επιστρέφει πάνω από την Ευρώπη ενώ η επιχείρηση των Τούρκων υπό την κωδική ονομασία «Πηγή Ειρήνης» βρίσκεται ήδη στην πέμπτη της ημέρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες υποστηρικτές του ISIS απέδρασαν από στρατόπεδο που κρατούνταν στη βόρεια Συρία μετά από τουρκικό βομβαρδισμό.
Ο αριθμός τους μάλιστα προσδιοριζόταν σε 785. Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες αναφορές άλλες 100 «νύφες του ISIS» απέδρασαν μαζί με τα παιδιά τους από άλλο στρατόπεδο το οποίο ήλεγχαν οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» που καθοδηγούνται από Κούρδους.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλάκις αναφερθεί στο σχέδιό του για δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα με τη βόρεια Συρία, στην οποία όπως τονίζεται θα επιστρέψουν 2-3 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία.
Όπως μεταδίδει η DW σε δημοσίευμά της στο οποίο επικαλείται τοποθέτηση του αρχισυντάκτη της εφημερίδας Rai al Youm, η Τουρκία διατρέχει μεγάλους κινδύνους.
Turkish-backed forces are preparing to attack Manbij, as the US is signaling it is leaving quickly. Thousands of fighters from Idlib have been recruited into the ranks of the assaulting forces against the SDF. A US ally, now forced to surrender to the regime.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι αφενός έχει να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, οι οποίοι είναι άριστα εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ αφετέρου από το ότι η μετακίνηση και η φροντίδα τόσων χιλιάδων προσφύγων συνεπάγεται μια μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
Επιπρόσθετα, τονίζεται στο δημοσίευμα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αργά ή γρήγορα στις μάχες θα εμπλακεί και ο συριακός στρατός.
 
  Πηγή: AP
 CNN Greece