Δευτέρα, Οκτωβρίου 21

ΕΛ.ΑΣ.: Συναγερμός για τους δραπέτες τζιχαντιστές (video) Που είναι οι αποκεφαλιστές του ISIS Κούλη ;;




neaselida.gr
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία οι τζιχαντιστές που δραπέτευσαν από τις κουρδικές φυλακές της βόρειας Συρίας.
Πολλοί από τους τζιχαντιστές που δραπέτευσαν από τις φυλακές στη Συρία θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου οι φυλακές όπου κρατούνταν οι τζιχαντιστές είναι πλέον αφύλακτες.
«Αυτοί οι χώροι έχουν μείνει αφύλακτοι από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επονομαζόμενη «αντίστροφη μετανάστευση», δηλαδή στην επιστροφή των τρομοκρατών στις πατρίδες τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, στα ελληνικά σύνορα δημιουργείται ένα δίχτυ ασφαλείας για τη σύλληψή τους με επίλεκτες δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΕΥΠ και του Λιμενικού, που σε συνεργασία με Europol, Interpol και Frontex διεξάγουν εξονυχιστούς ελέγχους για τον εντοπισμό των τζιχαντιστών.
Όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet» 195 Τούρκοι μέλη του ISIS μαζί με τις οικογένειές τους τους μετέφεραν στην πόλη Σανλιούρφα στη νοτιοανατολική Τουρκία. Δεν έγινε γνωστό προς ποια κατεύθυνση μεταφέρθηκαν αργότερα.

Το προφίλ του νεο-τζιχαντιστή

Οι νεο-τζιχαντιστές που επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αλλάξει την εμφάνισή τους.
Είναι πάντα φρεσκοξυρισμένοι και περιποιημένοι.
Τους προδίδουν όμως τα τραύματα και οι ουλές από τα πεδία των μαχών, καθώς και τα τατουάζ πίστης στον ISIS, που είναι τα σύμβολα που κινητοποιούν τις ελληνικές Αρχές κάθε φορά που τα εντοπίζουν.
Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Νέα Σελίδα