Πέμπτη, Νοεμβρίου 21

Σάλος με το χρυσό συμβόλαιο: Πόσα χρήματα παίρνει η Τρέμη στην ΕΡΤ και πόσα έπαιρνε η Ακριβοπούλου

Η Όλγα Τρέμη
Η Όλγα Τρέμη

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών για τον μισθό της Όλγας Τρέμη.
Τηλεθέαση που μοιάζει με θερμοκρασίες Βόρειου Πόλου έπιασε στην πρεμιέρα της η πολυδιαφημισμένη εκπομπή «10» στην ΕΡΤ που παρουσιάζουν η Ολγα Τρέμη -κατευθείαν βγαλμένη από το Mega της χειρότερης εκδοχής του-, ο Ηλίας Κανέλλης -μόλις δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του στον «Αθήνα 9.84» έκανε άλλη για πρόγραμμα στην ΕΡΤ-
και ο Αντώνης Δελλατόλας, ο εκδότης του «Ποντικιού».
★ Το ποσοστό ήταν γύρω στο 2% στο σύνολο, ενώ στο δυναμικό κοινό, 25 με 54 ετών, τα πήγε ακόμα χειρότερα φτάνοντας με το ζόρι στο 1%. Θα πάρει μια περίοδο χάριτος βέβαια για να δούμε πώς θα πάει, αν όμως συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα, τότε θα είναι σκάνδαλο να συνεχίσουν. Και ελπίζουμε να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν.
★ Ειδικά για μια εκπομπή που κοστίζει έναν σκασμό λεφτά. Θα πληρώνουμε εμείς το αποτυχημένο «10»;
★ Να σημειώσω εδώ πως οι παρουσιαστές των εκπομπών της ΕΡΤ στην προηγούμενη περίοδο, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Κατερίνα Ακριβοπούλου και άλλοι, δεν έπαιρναν περισσότερα από 1.700-1.800 ευρώ. Είχε βάλει ένα «ταβάνι» ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην ξεπερνάει κανείς το συγκεκριμένο ποσό.
★ Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που έκανε διψήφια νούμερα στην πρωινή ζώνη και χτυπούσε και υψηλή τηλεθέαση στο δελτίο ειδήσεων (μέχρι που τον καθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανείς να καταλάβει ποτέ το γιατί) έπαιρνε 1.256 ευρώ τον μήνα και η εκπομπή του διαρκούσε τέσσερις ώρες.
★ Αλήθεια, πόσο πληρώνεται τώρα η Ολγα Τρέμη; Δεν είναι ηθικά υποχρεωμένη να βγει και να μας το πει; Ο Ηλίας Κανέλλης, πόσα;
★ Θα είναι πρωτοφανές αν η ΕΡΤ πληρώνει πλέον περισσότερο από τα ιδιωτικά κανάλια. Πρώτη φορά θα συμβεί αυτό στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Πάντοτε η ΕΡΤ ήταν πιο... κόσμια στους μισθούς της, δεν ξέφευγε όπως τα ιδιωτικά κανάλια που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και δικαιούνται να κάνουν ό,τι θέλουν.
★ Αληθεύει μάλιστα πως η Ολγα Τρέμη είχε πρόταση από το One Channel για παρουσίαση εκπομπής πριν πάει στην ΕΡΤ; Και πόσα της πρόσφεραν από εκεί ώστε να υπάρχει ενός είδους σύγκριση;
★ Πρέπει λοιπόν να απαντήσουν. Εδώ μιλάμε για δημόσιο χρήμα. Πόσος είναι ο μισθός τους; Και είναι 100% υπεύθυνος ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας. Αλλά γι’ αυτό, θα επανέλθουμε.
 periodista.gr