Κυριακή, Νοεμβρίου 24

Η πολιτική απάτη με το μέρισμα ...και τι περιμένατε απ' τον Κούλη της Ντόρας;;



Η πολιτική απάτη με το μέρισμα


Η Ελλάδα είναι η χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» ή αλλιώς «η χώρα των θαυμάτων» καθώς όλα μπορούν να συμβούν και κυρίως με οποιονδήποτε τρόπο.
Για το ελληνικό πολιτικό σύστημα όλα επιτρέπονται.

'Οπως φαίνεται το υπέρ πλεόνασμα δεν είναι τόσο μεγάλο και δεν θα μπορούν να δοθούν άμεσα χρήματα στους πολίτες και έτσι για να είναι η κυβέρνηση συνεπής στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα επιλεχθεί η λύση για εφάπαξ μείωση φόρων αντί για χρήματα στο χέρι.
Το μέτρο βέβαια θα είναι στοχευμένο και θα αφορά συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και πάντως πριν από τις 10 Δεκεμβρίου.
Εν ολίγοις αντί για χρήματα στο χέρι μια μειωσούλα φόρου όταν θα έρθει ο λογαριασμός τον Ιούλιο.
Όμως το δαιμόνιο ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει κι άλλους τρόπους για να πάρει πίσω αυτά που τόσο γενναιόδωρα έδωσε...
Απλά θα επιβάλλει κάποιον φόρο κάπου που δεν... φαίνεται και θα πάρει πίσω αυτά που έχασε. Σε αυτούς όμως που τους υποσχέθηκε μείωση φόρου αντί μερίσματος, θα τους έχει δώσει την «χαρά» που ήθελαν για να θεωρήσουν τον εαυτό τους κερδισμένο.
Η πολιτική είναι ολόκληρη επιστήμη, με βασικό μάθημα «την χειραγώγηση των μαζών», κάτι το οποίο σπουδάζεται χιλιάδες χρόνια από τον καιρό των πρώτων φύλαρχων της Παλαιολιθικής εποχής και τους Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου, μέχρι την σημερινή εποχή των «δημοκρατικά εκλεγμένων» πολιτικών μας.
Γιατί αν μπορούσαν να κάνουν μείωση φόρων τότε θα τα έδιναν και στο χέρι, αλλά μετά δε θα μπορούσαν να τα πάρουν πίσω, ενώ με τις «φοροτσαχπινιές» κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα.
Άλλωστε όλοι οι Έλληνες δεν έχουν καμία γνώση του φορολογικού συστήματος γιατί πάνε άπαντες στους λογιστές τους.