Τρίτη, Νοεμβρίου 26

Βέρα Κρούσκα: «Έχασα και τους δυο μου γονείς ενώ έπαιζα στο θέατρο»

Ξεκίνησε συμμετέχοντας ως χορεύτρια στο μπαλέτο του Φώτη Μεταξόπουλου, αλλά πάντα την ενδιέφερε η υποκριτική. Γι’ αυτό το λόγο παράλληλα εμφανιζόταν στον κινηματογράφο. Η Βέρα Κρούσκα ήταν μία από τις αγαπημένες πρωταγωνίστριες του Νίκου Φώσκολου. Το 1976 ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Κώστα Αρζόγλου, για να χωρίσουν μετά από πέντε χρόνια.
Η σχέση της με τον Κώστα Αρζόγλου

Σε συνέντευξη του ο πρώην σύζυγος της δήλωσε ότι έχασε το σπίτι του. Πώς αισθάνθηκε όταν το έμαθε; «Για οποιονδήποτε θα ήταν δυσάρεστο. Ήρθα σε πολύ άσχημη θέση. Εγώ όμως δεν θα το κοινοποιούσα. Αν, ωστόσο, αυτό που έκανε τον βοήθησε, τότε μια χαρά έπραξε. Δεν μιλάμε συχνά με τον Κώστα, δυστυχώς, κάποτε όμως ζήσαμε μαζί και αγαπάει ο ένας τον άλλον πολύ. Στεναχωρήθηκα που άκουσα για το σπίτι του, του εύχομαι όλα τα καλά και να μην χάσει τίποτα στη ζωή του».
Ο λόγος που δεν έκανε παιδί
Εξομολογείται ότι έχει αγαπήσει και έχει αγαπηθεί πολύ, ωστόσο επέλεξε να μην κάνει παιδί. Η ηθοποιός απάντησε στο Εγώ για ποιο λόγο δεν θέλησε να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. «Ήμουν πολύ υπεύθυνη για να κάνω ένα παιδί, δεν με φόβιζε. Δεν ήμουν σίγουρη τότε ούτε για μένα ούτε για το σύντροφο μου. Δεν θα αποφάσιζα εύκολα να κάνω μονογονεϊκή οικογένεια».

Η είδηση γα το θάνατο των γονιών της, ενώ βρισκόταν στη σκηνή
Ενώ εξομολογείται την πιο απάνθρωπη διαδικασία, στην οποία έβαλε μόνη της τον εαυτό της. «Έχασα και τους δυο μου γονείς ενώ έπαιζα στο θέατρο, όχι απλά έπαιζα μηχανικά εκείνη τη στιγμή… δεν υπήρχα! Δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα, αλλά εγώβ ήξερα ότι δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορούσα να ακυρώσω την παράσταση, την πρώτη φορλά έμαθα για τον απρόσμενο θάνατο λίγο πριν βγω στη σκηνή και τη δεύτερη είχα γενική δοκιμή στο Εθνικό. Αυτό που έκανα τότε ήταν απάνθρωπο για μένα».

Η απάντηση στο κακόβουλο σχόλιο του Νίκου Ορφανού
Μία δήλωση του ηθοποιού σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. «Η κατάσταση στο χώρο θα αλλάξει με την απόσυρση των ραμολιμέντων που νομίζουν ότι παίζουν. Έχω μπουχτίσει να βλέπω γέρους». Τι απάντησε η ηθοποιός; «Το θάψιμο είναι η παρηγοριά των άτυχων. Είναι δυσάρεστο να ενοχλεί αισθητικά έναν καλό ηθοποιό όπως είναι ο κύριος Ορφανός, ο Μινωτής που τα ενενήντα του χρόνια έπαιξε τον Οιδίποδα στην Επίδαυρο. Τον πρόσβαλε αυτό; Εμένα πάντως όχι. Αν υπάρχει χώρος και για τον μεγαλύτερο σε ηλικία ηθοποιό ας τον αφήσει ο κύριος Ορφανός να ζήσει κι αυτός. Ας μην ξεχνά ότι ο χρόνος είναι μπροστά του κι έρχεται γρήγορα, πολύ γρήγορα».peoplegreece.com