Τρίτη, Νοεμβρίου 19

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας». Ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε τι κάνουν σοβαρές χώρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

no-way-001 (1)
«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας», το μήνυμα που προωθεί – Σοκ προκαλεί η αφίσα που δείχνει ένα πλοιάριο μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να παλεύει με τα κύματα
Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η νέα αντι-μεταναστευτική καμπάνια Αυστραλίας. Τα social media έχουν πάρει «φωτιά» και τα αρνητικά σχόλια διαδέχονται το ένα το άλλο. Το μήνυμα
της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι το εξής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας».
Το μήνυμα αυτό το προωθεί, μάλιστα, με διάφορους τρόπους. Η κύρια αφίσα δείχνει ένα πλοιάριο μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να παλεύει με τα κύματα και επάνω της διαβάζει κανείς: «Αποκλείεται. Δεν θα κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας».
Μέσω ενός βίντεο με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό η Αυστραλία αναπαράγει το ίδιο μήνυμα. Σε αυτό βλέπουμε τον διοικητή επιχειρήσεων των κύριων συνόρων, Κάμπελ, σε σκληρό ύφος και με φόντο την ανωτέρω αφίσα που έχει μεταφραστεί σε 17 γλώσσες, μεταξύ άλλων, να λέει: «Εάν ταξιδέψετε με πλοίο χωρίς να έχετε βίζα δεν πρόκειται να κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας. Οι κανόνες εφαρμόζονται σε όλους. Οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτα παιδιά, μορφωμένοι ή εξειδικευμένοι, δεν αποτελούν εξαίρεση».
«Μην πιστεύετε τα ψέματα των λαθρεμπόρων. Αυτοί οι εγκληματίες θα αρπάξουν τα λεφτά σας και θα βάλουν τη ζωή σας και τη ζωή των μελών της οικογένειάς σας σε ρίσκο για το τίποτα. Το μήνυμα είναι απλό: Εάν έρθετε στην Αυστραλία παράνομα μέσω πλοίου δεν υπάρχει καμία περίπτωση εσείς να κάνετε κάποτε την Αυστραλία σπίτι σας», λέει ακόμη.
ΠΗΓΗ: protothema.gr