Παρασκευή, Νοεμβρίου 29

ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ--Επίθεση με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου: Ένας νεκρός και «αρκετοί τραυματίες»

cnn.gr
Συναγερμός έχει σημάνει στη βρετανική πρωτεύουσα μετά από αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρό και «αρκετούς τραυματίες» στη Γέφυρα του Λονδίνου.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η γέφυρα έχει εκκενωθεί. 

Σε tweet της, η αστυνομία του Λονδίνου γράφει πως σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι και πως έχει συλληφθεί ένας άνδρας, ενώ εκφράζονται φόβοι για αρκετούς τραυματίες.

Βρετανικά ΜΜΕ αλλά και χρήστες κοινωνικών δικτύων μιλούν και για πυροβολισμούς στη γέφυρα, χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί εάν πυροβολούσε και ο δράστης ή μόνο η αστυνομία.

Police were called at 1:58pm to a stabbing at premises near to London Bridge.

Emergency services attended, including officers from the Met and @CityPolice.

A man has been detained by police. We believe a number of people have been injured. Further info to follow.
To δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός από πυρά αστυνομικών -κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.


Δημοσιογράφος του BBC που βρίσκεται στο σημείο είπε πως είδε μια ομάδα ανδρών να τσακώνεται με έναν άλλο άνδρα.
Ο ίδιος σημειώνει: «Στο σημείο έφτασαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί και χτυπήθηκε ένας άνδρας».
Παράλληλα, πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε και αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν ύποπτο. 

Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας

Ο Einer Orn, που βρισκόταν κοντά στη γέφυρα, είπε στο BBC ότι έτρωγε το μεσημεριανό του όταν ξαφνικά είδε κάποια περιπολικά να φτάνουν στο σημείο. Δήλωσε, μάλιστα, ότι άκουσε δύο δυνατούς ήχους που θύμισαν πυροβολισμούς, ωστόσο θα μπορούσαν να είναι και πυροτεχνήματα.
«Μερικά λεπτά αργότερα άκουσα και άλλους πυροβολισμούς και άνθρωποι άρχισαν να απομακρύνονται τρέχοντας από τη γέφυρα. Σταμάτησαν και τα λεωφορεία….» δήλωσε χαρακτηριστικά.