Παρασκευή, Νοεμβρίου 8

Πάμε με χίλια για συγκυβέρνηση;

11 λογοι που μας οδηγουν εκει

Στο έλεος των γαλάζιων Συριζαίων με γραβάτα οι οποίοι κάθε ώρα που περνάει μας σοκάρουν με την ανεπάρκειά τους
Δεν πρόλαβε να απουσιάσει για λίγα 24ωρα στη Κίνα ο πρωθυπουργός και το φτερούγισμα της υπουργικής ανικανότητας πέταξε από την Αθήνα στο Πεκίνο.
Εντρομοι οι Ελληνες φορολογούμενοι ανακαλύπτουν ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σαν πειραματόζωα από ανίκανα και δίχως φαντασία κυβερνητικά επιτελεία.
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ετσι από τους κατσιαπλιάδες Συριζαίους που έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία βρεθήκαμε στο έλεος των γαλάζιων Συριζαίων με γραβάτα οι οποίοι κάθε ώρα που περνάει μας σοκάρουν με την ανεπάρκειά τους.
Δείτε μόνο τι συνέβη τις τελευταίες ώρες:
1. Aποδείχθηκε μεγάλο σαπάκι ο διαβόητος Ηρακλής που θα αντιμετώπιζε τα κόκκινα δάνεια. Τώρα τόσο η Κομισιόν όσο και οι οξυδερκείς εγχώριοι εγκέφαλοι είναι αναγκασμένοι να τον αναδομήσουν, χα,χα.
2. Επαθε σοκ η μεσαία τάξη η οποία δεν έχει περιθώρια να αποταμιεύσει εξαιτίας της φασιστικής διαταγής για σπατάλη με το στανιό 30.000 ευρώ με πιστωτικές κάρτες.
3. Τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν οι οφειλές των φορολογουμένων προς την Εφορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, περίπου 476.000 ΑΦΜ με ληξιπρόθεσμες οφειλές προστέθηκαν σε ένα μήνα φτάνοντας τα 4.351.000 από 3,874.000 τον Αύγουστο.
Μάλιστα για 1,227 η ΑΑΔΕ έχει λάβε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (+5.000 σε ένα μήνα), ενώ σε 1,8 εκατ. οφειλέτες μπορούν να ληφθούν.
Όσον αφορά το ύψος των οφειλών, σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 529 εκατ. κυρίως από ΦΠΑ, εισόδημα, ενώ από την αρχή του έτους προστέθηκαν 4,9 δισ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 104,9 δισ. ευρώ.
Ο εισπρακτικός μηχανισμός, η ΑΑΔΕ, αναμένεται να πατήσει «γκάζι» σε κατασχέσεις τους τελευταίους μήνες του έτους, μετά και την εκπνοή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις. Τα καλύτερα έρχονται…
4. Το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς εταιρείες, συμβασιούχους, συνταξιούχους και φορολογουμένους παραμένει. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες. Αμετάβλητες στο ποσό των 1,637 δις ευρώ, όσο και τον Αύγουστο, παρέμειναν τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης.
Ο εκκρεμείς επιστροφές φόρων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν στα 874 εκατ. ευρώ έναντι 992 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο.
Κατά 5 δισ. ευρώ ή 12,5% υψηλότερα είναι τα χρέη στα ταμεία σε σχέση με εκείνα που έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Συγκεκριμένα,  ανέρχονται σχεδόν στα 40 δισ. ευρώ έναντι 35 δισ. ευρώ περίπου, τα οποία έχει στα “χέρια” του το ΚΕΑΟ.
5. Τα θαλάσσια Οικόπεδα Ελλάδας-Κύπρου βρίσκονται στο έλεος του Ερντογάν. Παράδειγμα το Οικόπεδο 7 για το οποίο βάλαμε την ουρά στα σκέλια και τώρα διαδίδουμε ότι οι έρευνες ENI και TOTAL ήταν προκαθορισμένο να γίνουν εκεί στο τέλος του 2020! Σαν δεν ντρεπόμαστε, δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα.
6. Ο Τσίπρας και ο Σύριζα σηκώνουν κεφάλι εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας και όπως όλα δείχνουν θα μετατρέψουν στην Αθήνα σε κολασμένο τοπίο ώστε να αναγκάσουν τον Μητσοτάκη που δεν αντέχει την πίεση να πάει σε εκλογές και σε συγκυβέρνηση.
7. Η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδείχθηκε περίτρανα στη ΔΕΗ που παρέμεινε αμεταρρύθμιστη, στο χαράτσι της άθλιας ΕΡΤ, στην προκαταβολή φόρου και πάει λέγοντας.
8. Το μεταναστευτικό στριμώχνει στα σχοινιά την κυβέρνηση και είναι πολύ πιθανό να τη ρίξει στο καναβάτσο καθώς ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της ηπερωτικής Ελλάδας
9. Οι πραγματικές επενδύσεις στη χώρα είναι αόρατες δια γυμνού οφθαλμού, ενώ ούτε με το κιάλι δε μπορείς να τις διακρίνεις. Ολοι οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί έτρεχαν σαν παλαβοί ανά τον πλανήτη αλλά με αυτό το χυδαίο φορομπηχτικό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και διεφθαρμένη Δικαιοσύνη ποιος σοβαρός επενδυτής θα έλθει στη χώρα;
10. Το μέτωπο της υγείας είναι δραματικό καθώς αυξάνονται ιλιγγιωδώς τα χρέη όλων των εμπλεκομένων
11. Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο είναι μία απέραντη παράγκα και ο Αυγενάκης δείχνει Κοκκινοσκουφίτσα
Αυτά και άλλα πολλά, ελάχιστους μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι σεβόμενο την 12ετή διαδρομή μας στο αντίθετο ρεύμα δεν υπήρξαμε ποτέ παπαγαλάκια κανενός παρά της ανάγκης να γίνει η Ελλάδα ένα κανονικό κράτος.
Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν και οι σημερινοί κυβερνώντες είναι ολίγιστοι και άτολμοι. Δίχως στόμφα και μεταρρυθμιστικό πάθος. Πολύ σύντομα θα συρθούν σε πρόωρες εκλογές και θα συγκυβερνάνε με τον Σύριζα.
Ειδικά όσο στο χώρο του κέντρου σιγοκαίουν πολιτικά ρετάλια τύπου χαζοΚΙΝΑΛ.
Τα καλύτερα έρχονται…