Κυριακή, Νοεμβρίου 3

Ζήτημα πολύ λίγου χρόνου η Ελλάδα να αλλάξει πληθυσμιακή σύνθεση και πολιτιστική ταυτότητα

Τα βασικά θέματα της επικαιρότητας στα ΜΜΕ σήμερα ήταν εάν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης θα είναι μέλη της προανακριτικής και εάν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα απεργήσουν. Δηλαδή των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν. Διότι μέσα σε λίγες ώρες άλλοι 800 λαθρομετανάστες από την Τουρκία κατέπλευσαν στην Ελλάδα. Ο αριθμός πλέον ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες και οι εισροές συνεχίζονται αμείωτες.


Θα ανέμενα το ζήτημα να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, θα θεωρούσα αυτονόητη την εγρήγορση, σοβαρή δημόσια συζήτηση, διακομματική συνεννόηση, την κοινή εθνική γραμμή, ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, και φυσικά κάποια σοβαρά μέτρα. Είναι ζήτημα πολύ λίγου χρόνου, ίσως και μηνών, η Ελλάδα να αλλάξει πληθυσμιακή σύνθεση και πολιτιστική ταυτότητα. Αλλά φαίνεται ότι την μεν "προοδευτική" αριστερά μας αυτή η προοπτική δεν την ενοχλεί καθόλου, ίσως και την επιδιώκει, ενώ την κυβερνώσα δεξιά την απασχολούν οι ξένοι επενδυτές και το Ελληνικό.

Όσο για το ΚΙΝΑΛ, αυτό ασχολείται με το παγκόσμιο γεγονός του επικείμενου συνεδρίου της Φώφης. Μάλλον είμαστε η γενιά που θα κλείσει το μαγαζί και δικαίως θα μας φτύνουν τα εγγόνια μας από την διασπορά που θα βρίσκονται.

Μελέτης Μελετόπουλος
freepen.gr