Παρασκευή, Νοεμβρίου 29

Ο αντιρατσιστικός νόμος και τα αποτελέσματά του…

Χθες η Σώτη Τριανταφύλλου, σήμερα η "Κιβωτός του κόσμου" και ο πατέρας Αντώνιος.
Αύριο ποιος έχει σειρά;
Ας είναι καλά ο αντιρατσιστικός νόμος και ο Παναγιώτης Δημητράς.

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

«Τιμωρείται όποιος δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου,
μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο,
παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει,
σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπων ή ομάδες προσώπων
που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή,

το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές,
την εθνική ή εθνοτική καταγωγή,
τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλων.»

Αυτό είναι περιεχόμενο του "αντιρατσιστικού νόμου" που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 από όλα τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ( με κάποιες μικρές διαρροές από βουλευτές που βγήκαν εκτός κομματικής γραμμής), Ανεξάρτητους βουλευτές εκτός του ΚΚΕ και είχε ουσιαστικά σαν σκοπό  μέσω του ποινικού κώδικα να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη από την Χρυσή αυγή ρατσιστική βία και ξενοφοβική συμπεριφορά.

Όταν όμως η πολιτεία ψηφίζει νόμους κάτω από την πίεση και τον φόβο, όταν  νομοθετεί με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και όχι στο μέλλον, τότε η προχειρότητα βγαίνει γρήγορα στην επιφάνεια και γίνεται μπούμερανγκ.
Έγραφα κατά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου σε ένα άρθρο μου...


«….Με βάση αυτό το νομοσχέδιο, κανείς δεν θα μπορεί
να εκφράζει άποψη από τον φόβο,
πως μπορεί αυτό να ερμηνευτεί από τον οποιοδήποτε,
ότι προσβάλει κάποιον, μια ομάδα, έναν λαό,
ένα ιστορικό γεγονός.
Ένα νομοσχέδιο που δεν εκφράζει αριστερές
και προοδευτικές απόψεις,
όπως θέλει να μας πείσει ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο Τσίπρας
Στην προσπάθεια σας να ανακόψετε την Χρυσή Αυγή,
βάζετε στο στόχαστρο κάθε πολίτη,
που θα θελήσει να εκφράσει άποψη η κριτική,
για θέματα ηθικής, ιστορίας, θρησκείας και πατρίδας
και φέρνετε προς ψήφιση ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο
που έχει σαν στόχο την Χρυσή Αυγή,
και που αύριο θα αμφισβητήσει τις δίκες μας ελευθερίες.»

Ποιοί έχουν διωχθεί με τις διατάξεις αυτού του νόμου μέχρι σήμερα;
Πρώτη και καλύτερη η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου για «ακραίο ισλαμοφοβισμό» από μια φράση σε ένα άρθρο της στην εφημερίδα «Αthens Voice» με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die» τον Νοέμβριο του 2015, αμέσως μετά την επίθεση των τζιχαντιστών του ISIS στο Μπατακλάν, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 130 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 350.
Μια φράση μάλιστα που δεν ήταν καν δική της, αλλά του Μάρκο Πόλο
Στο στόχαστρο η Τριανταφύλλου μια από τις καλύτερες συγγραφείς που έχουμε στην χώρα αυτή την στιγμή, που έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα.
Έχει φωνή και άποψη.
Και το χειρότερο;
Την μοιράζεται με τον κόσμο.
Και αυτό ενοχλεί κάποιους, τάχα "αλληλέγγυους"  και θέλουν να την κάνουν να σωπάσει, άλλοτε με προπηλακισμούς  και άλλοτε με μηνύσεις.

Πρόσφατο θύμα η οργάνωση «Κιβωτός του κόσμου» και ο ιδρυτής της πατέρας Αντώνιος, για το περιεχόμενο δύο επιστολών του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, που μέσα από αυτές, εξέφραζε την ανησυχία του, αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή, από την δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κοντά στο σπίτι  της «Κιβωτού» το οποίο βρίσκεται στη Χίο. Η κιβωτός και ο πατέρας Αντώνιος μηνύονται και κατηγορούνται για «ξενοφοβία και ισλαμοφοβία».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η «Κιβωτός του κόσμου» εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στηρίζει μικρά και απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης,  παραμέλησης, εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα και με αβέβαιο μέλλον. Ανάμεσα τους και πολλά προσφυγόπουλα, παιδιά ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την θρησκεία και το χρώμα του δέρματός τους φιλοξενούνται στα σπίτια της οργάνωσης ένα από τα οποία είναι στην Χίο.

Αυτός ο αντιρατσιστικός νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάποιους που τους ήξεραν πολύ λίγοι να βγουν από την αφάνειά τους.
Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Δημητράς εκπρόσωπος του υπαρκτού η ανύπαρκτου διεθνώς, κανείς δεν ξέρει, «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι»
Είναι το πρόσωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως «Αλληλέγγυος», φορά κάθε τόσο τον μανδύα του τιμωρού και του εισαγγελέα και μοιράζει κατηγορίες και μηνύσεις που όλες όμως έχουν την ίδια κατάληξη.
Την αθώωση των κατηγορουμένων.
Αυτό συνέβη με την Σώτη Τριανταφύλλου αυτό θα συμβεί και με τον πατέρα Αντώνιο

Αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει.
Άλλωστε ο λόγος ύπαρξή του δεν υφίσταται πλέον.
Η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει πια σαν κόμμα και τα στελέχη της μαζί με την  αρχηγική της ομάδα είναι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αλλάξτε τώρα αυτόν τον νόμο, ομολογήστε την πλάνη σας και φέρτε προς ψήφιση έναν άλλο νόμο που θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά δεν θα στερεί από κανέναν την ελευθερία της έκφρασης, μα πάνω από όλα:
Δεν θα δίνει το δικαίωμα σε κανέναν Δημητρά να σέρνει στα δικαστήρια ανθρώπους που επιτελούν ένα σπουδαίο έργο και έχουν μια τεράστια κοινωνική προσφορά.

http://www.ksipnistere.com/2019/11/blog-post_7999.html