Τουλάχιστον ένας παραιτήθηκε. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 114 ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ Mirage 2000: «Δεν έχω αεροσκάφη και ο Κούλης με αναγκάζει να εξυπηρετώ λαθρομετανάστες».Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, (κέντρο) με τον παραιτηθέντα πλέον διοικητή της 114ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Κυρίου (δεξιά).

Στα όρια του φαίνεται πως έφτασε ο διοικητής της 114ΠΜ της βάσης των Mirage 2000, ένας εξαίρετος αξιωματικός, έμπειρος μαχητής των αιθέρων  και με  υψηλό εθνικό φρόνημα,  Ιπτάμενος  Σμήναρχος  Ιωάννης  Κυρίου.
Η παραίτησή του έπεσε σαν «βόμβα», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε για δύο πολύ βασικούς λόγους:
Ο πρώτος:  η συνεχής -σχεδόν στοχευμένη- υποβάθμιση της 114ΠΜ, με την πρωτοφανή έλλειψη ανταλλακτικών για τα Mirage 2000EGM και «-5», της μονάδας της ΠΑ που συγκεντρώνει μοναδικές ικανότητες τόσο με τα υποστρατηγικά όπλα SCΑLP-EG όσο και με τους πυραύλους AM.39 Exocet 
και ο δεύτερος:   από τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις  στην εμπλοκή της βάσης στο θέμα του λαθρομεταναστευτικού!
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει πλέον να ασχολείται περισσότερο με τους αλλοδαπούς παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις!
Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πόσο χαμηλά έχει πέσει η στάθμη της χώρας και των  ΕΔ ειδικότερα.Εάν κάποιος έλεγε πριν από κάποια χρόνια ότι θα μπορούσε να βρισκόταν ηγεσία πολιτική ή στρατιωτική η οποία θα πίεζε -σχεδόν εξανάγκαζε- στρατιωτική μονάδα για την εξυπηρέτηση αλλοδαπών που έχουν εισβάλλει στη χώρα, αντί για την πραγματική αποστολή της που είναι η άμυνα του έθνους θα τον πέρναγαν για τρελό.

Και όμως. Στην Ελλάδα του 2019, με τα πιεστικά, περισσότερο από ποτέ ζητήματα εθνικής ασφάλειας  συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή  σε μια μονάδα που κάποτε ήταν πρότυπο για όλη την ΠΑ, η οποία δυστυχώς τώρα έχει καταντήσει «σκιά» του παλιού καλού εαυτού της.
Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που δεν άντεξε άλλο να βλέπει την 114ΠΜ να μετατρέπεται από βάση της ΠΑ σε κέντρο εξυπηρέτησης αλλοδαπών.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες, οι οποίες έπεφταν και εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό. Έφτασε στο αμήν.
Το πρόβλημα των παραιτήσεων στην Πολεμική Αεροπορία γίνεται όλο και πιο σοβαρό τα τελευταία χρόνια.
Η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο  εσωτερικό της χώρας αποτελεί μέρος  πολεμικού σχεδίου του εχθρού.  Ενός  σχεδίου που  βρίσκεται σε εξέλιξη και  που έχει ως πρώτο στόχο την πλήρη  αδρανοποίηση λαού, Στρατού και Υπηρεσιών.
Και ενός εχθρού, που ποτέ δεν έπαψε να  θέλει να μας αφανίσει από προσώπου Γης  και επανέρχεται για μια ακόμη φορά…
Τούτη  την φορά όμως  έχει πολλούς σημαντικούς συνεργάτες  του μέσα στην Ελλάδα.
Μια αξιοπρεπής παραίτηση ενός Έλληνα Αξιωματικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας   Μυρμιδόνας
Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε. Και παραιτήθηκε όχι για να πολιτευθεί, όχι για να γίνει υπουργός ή πρόεδρος μιας επιτροπής, αλλά ουσιαστικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ο κ.Σμήναρχος, προώθησε στους ανωτέρους του, δεκάδες αναφορές καταδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Ακόμη φέρεται να είναι αντίθετος με την έντονη εμπλοκή της 114 Μοίρας στο «μεταναστευτικό» ζήτημα.
Δεν γνωρίζω τίποτε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Ιωάννη Κυρίου. Δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι φέρθηκε ως αξιοπρεπής άνθρωπος.
Ως πραγματικός στρατιώτης και ως τίμιος άνδρας. Δεν εξαγοράστηκε με πιθανές προαγωγές, δεν έκλεισε τα μάτια, εμπρός στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου που η Πατρίδα τον επιφόρτισε να υπηρετήσει.
Έκανε στα πλαίσια της υπηρεσίας, όλες τις κινήσεις που είχε την δυνατότητα να κάνει.
Κι όταν βρέθηκε μπροστά στο αδιέξοδο της εγκληματικής αδιαφορίας του πολιτικού προσωπικού -και όχι μόνο- δεν δίστασε και παραιτήθηκε.
Αναλογισθείτε, πόσο εύκολα θα άλλαζαν τα πράγματα και πόσο δύσκολα θα μπορούσαν να συνεχίζουν την αυτοκτονική πολιτική, οι ανάξιες ηγεσίες και οι ανίκανοι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, αν έπεφταν βροχή οι παραιτήσεις των διαφόρων Διοικητών.
Είμαι σίγουρος ότι ο κ.Σμήναρχος, έχει παιδιά, γονείς, δάνεια, προβλήματα γενικώς όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Αλλά εκείνος έδειξε τον δρόμο της υπευθυνότητας, τον δρόμο του στρατιώτη και δεν έβαλε την δική του ευημερία, πιο πάνω από το καθήκον που του επιβάλλει ο στρατιωτικός Όρκος του και η τιμημένη στολή του Έλληνα αεροπόρου.
Η πράξη παραίτησής του, είναι το τελευταίο μέσο που του έμεινε, για να αναδείξει τα προβλήματα και να πιέσει για την λύση τους.
Η πράξη παραίτησής του, αποτελεί μιαν όαση Τιμής στο κέντρο μιας ερήμου χοντροπετσιάς και ατομικισμού που αργό-σκοτώνει αυτό το κράτος.
Αξιότιμε κ.Σμήναρχε, εκ μέρους κάθε απλού Έλληνα εφέδρου, που αγωνιά για το μέλλον του Έθνους μας, σας ευχαριστώ για θυσία της καριέρας σας και σας διαβεβαιώνω, ότι αν και απόστρατος, είστε σήμερα περισσότερο μάχιμος και στρατιωτικός από οιονδήποτε άλλον. ΕΥΓΕ!!!


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 
https://autochthonesellhnes.blogspot.com