Τρίτη, Νοεμβρίου 12

Τι τρέχει με τον πρίγκιπα Νικόλαο; Όσα ειπώθηκαν στον… μυστικό δείπνο


Η Αθηναϊκή Λέσχη έχει στο μυαλό αρκετών μυθικές διαστάσεις.
Η έδρα της στον αριθμό 11 της οδού Πανεπιστημίου, στην καρδιά της Αθήνας, είναι φορτωμένη με πολλές ιστορίες, καθώς κλείνει αισίως 144 χρόνια ιστορίας.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα όσα έχουν συμβεί πίσω από τις κλειστές πόρτες της –και δεν είναι λίγα– έχουν μείνει εντός του κτιρίου και μεταξύ των συνδαιτυμόνων.

Όπως λένε αρκετοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αν μιλούσαν οι τοίχοι της Αθηναϊκής Λέσχης θα άλλαζαν πολλά από αυτά που έχουμε ως εικόνα από την ελληνική ιστορία.
Και αυτό, γιατί πολλοί από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής και οικονομικής ιστορίας του τόπου μας υπήρξαν ή μέλη της οι καλεσμένοι κάποιου μέλους.

Το… άβατο μόνο με πρόσκληση μπορείς να το σπάσεις και πάντα φορώντας κοστούμι και γραβάτα. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το 2015 κάποια μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να… εισβάλουν στο «κάστρο» της αστικής τάξης, «έφαγαν πόρτα», με εξαίρεση τον Γιώργο Κατρούγκαλο, που, γνωρίζοντας, είχε φροντίσει να είναι ενδεδυμένος σύμφωνα με το τυπικό.

Να σημειώσουμε ότι μετά το Άγιον Όρος είναι ο μόνος χώρος που ναι μεν επιτρέπει την είσοδο των γυναικών, αν συνοδεύονται από μέλος, αλλά δεν εγγράφει μέλη γένους θηλυκού!

Σήμερα, πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης είναι ο δραστήριος και διακατεχόμενος από πνεύμα ανανέωσης, Κυριάκος Κουκουλομμάτης, σμήναρχος ε.α.
Ένα πρόσωπο που μόνο τυχαίο δεν είναι, και η πορεία του είναι ολόκληρη ένα βιβλίο από μόνη της.

Για να αποτελέσει συνδετικό κρίκο της ιστορίας που θα ακολουθήσει, αναφέρουμε μόνο ότι διετέλεσε υπασπιστής του βασιλιά Κωνσταντίνου, τον οποίο και ακολούθησε στη Ρώμη, όταν απέτυχε το Κίνημα κατά των Συνταγματαρχών (Δεκέμβριος του 1967).

Ο κ. Κουκουλομμάτης δεν ξεχνά ποτέ τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο, για αυτό ατύπως έχει διοργανώσει μια σειρά από συναντήσεις του πρίγκιπα Παύλου αλλά και του Νικόλαου με αρκετούς επωνύμους και εσχάτως και με δημοσιογράφους.

Ως γνήσιος ευπατρίδης, ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης εκτιμά προφανώς ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την προσπάθεια της Ελλάδας να ανακάμψει με τη βοήθεια των Βασιλικών Οίκων του Εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό, εσχάτως διοργάνωσε ένα γεύμα συνάντησης με δημοσιογράφους, στο οποίο εκτός, από τον Νικόλαο, συμμετείχαν και οι ως προσκεκλημένοι ο διευθυντής της «Εστίας» Μανώλης Κοττάκης, ο δημοσιογράφος του Action24 Γιώργος Κουβαράς, η δημοσιογράφος του Newpost Χριστίνα Κοραή, καθώς και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου.

Όλοι με επίσημο ένδυμα και γραβάτα για τους άνδρες, όπως επιβάλλει το αυστηρό dresscode της Αθηναϊκής Λέσχης. Μοναδικός όρος που τους ετέθη ήταν τα όσα ειπωθούν να μείνουν μέσα στους τοίχους της Λέσχης.

Το μόνο που διέρρευσε από την κυρία της συντροφιάς ήταν η ερώτηση που έκανε στον 50χρονο γιο του Κωνσταντίνου και αφορούσε στο εάν ο Νικόλαος προτίθεται να αναμειχθεί στην πολιτική μέσω της σύστασης κάποιου νέου φορέα, αλλά η απάντηση ήταν ξεκάθαρα αρνητική, επιβεβαιώνοντας ότι έχει άλλες προτεραιότητες και ενδιαφέροντα, ανάμεσά τους και η φωτογραφία!
Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να δουν την πρώτη του φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, με τίτλο «Aegean Desert»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η συνάντηση δεν ήταν μόνο για δημόσιες σχέσεις, αλλά είχε και ουσία. Και αυτό, γιατί ο γιος του Κωνσταντίνου έθεσε μια σειρά από ερωτήσεις στο γεύμα με τους δημοσιογράφους, που αφορούσαν από την πορεία της οικονομίας μέχρι το μεταναστευτικό και την εικόνα της Ελλάδας, ενώ στο μενού υπήρχε και η πολιτική, γι’ αυτό και μάλιστα σκοπίμως και εν συμφωνία έγινε η διαρροή ότι δεν τον ενδιαφέρει να ιδρύσει κάποιο κόμμα. Εξάλλου όσο ζει ο πατέρας του, δεν πρόκειται να κάνει μια κίνηση που ο ίδιος δεν επιθυμεί, όπως έχει εκφράσει δημόσια.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρίγκιπας Νικόλαος, που μένει μόνιμα στην Ελλάδα,έχει τον τελευταίο καιρό πυκνώσει τις εμφανίσεις του, σε μια προσωπική «δημοσκόπηση» που κάνει για να δει εάν το προφίλ του…περνάει. Μάλιστα πληροφορίες υποστηρίζουν ότι αυτός δεν είναι ο μόνος γύρος συναντήσεων με δημοσιογράφους και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Πρόσφατα ο Νικόλαος παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα την 28η Οκτωβρίου, στην οποία έδωσαν το «παρών»τόσο ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, στην έκθεση φωτογραφίας του ξενάγησε ιδιωτικά τη σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, μαζί με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.Τέλος, να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν φήμες ότι υπήρχε πρόβλημα στον γάμο του με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Το ζευγάρι, που για πολλούς θεωρείται πρότυπο στον κύκλο των γαλαζοαίματων οικογενειών της Ευρώπης (με την κομψότητα, την ευαισθησία και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις), βιώνει τα πρώτα προβλήματα και όλοι οι φίλοι τους αλλά και όσοι τους γνωρίζουν προσωπικά είναι σίγουροι ότι θα τα ξεπεράσουν.

Η εμφάνιση της Τατιάνας στο πλευρό του, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας, ήταν η δική τους απάντηση στο ότι τα προβλήματα πιθανότατα ξεπεράστηκαν.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι στον γάμο τους, που είχε γίνει στις 25 Αυγούστου 2010 στις Σπέτσες, κουμπάροι του ζευγαριού ήταν τα αδέλφια του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος,τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο, και ο παιδικός φίλος του πρίγκιπα, ο επιχειρηματίας Νάσος Θανόπουλος.
Στο πλευρό τους ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η βασίλισσα Άννα-Μαρία, η οικογένεια της νύφης, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, τον τότε διάδοχο του θρόνου Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσας Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου,Φρέντερικ, και του αδελφού του, πρίγκιπα Χοακίμ.
Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του, ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο τότε διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του,Μαξίμα, και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, αλλά και μέλη των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Στράτου, Λυκουρέζου, Γερουλάνου…

Η Αθηναϊκή Λέσχη
Η σύνθεση του ΔΣ της Λέσχης:
Πρόεδρος: Κυριάκος Ι. Κουκουλομμάτης, σμήναρχος ε.α.
Α΄ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Γ. Γκόγκας, καθηγητής χειρούργος Πανεπιστημίου Αθηνών.
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Κ. Μπεχράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου.
Γραμματέας: Μάριος Θ. Μπουρδάκος, αντιστράτηγος ε.α.
Ταμίας: Γεώργιος Ι. Κρίνης, υποστράτηγος Οικονομικού ε.α.
Σύμβουλοι: Εμμανουήλ Στ. Σταματίου, πρεσβευτής ε.τ., ΚωνσταντίνοςΙορδ. Ιορδανίδης, δημοσιογράφος, Μιλτιάδης Αγ. Νεκτάριος, καθηγητής Πανεπιστημίου, Μελέτιος Ι. Φικιώρης, δικηγόρος.

Πηγή: εφημερίδα Παρασκήνιο