Κυριακή, Νοεμβρίου 17

Αφύλαχτος ο Έβρος! Από δω μπαίνουν στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες – Όλη η διαδρομή που ακολουθούν!

evros-604x280
Εύλογες απορίες αλλά και ανησυχία δημιουργούν στην τοπική κοινωνία εικόνες που έγιναν καθημερινές κι αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες.
Κυκλοφορούν συνεχώς στην Εγνατία Οδό, πλησιάζουν και προσπερνούν χωριά κυρίως του Δήμου Παγγαίου. Βαδίζουν πάντα προς τα δυτικά κατά μικρές ή μεγάλες ομάδες. Η Αστυνομία τους συλλαμβάνει όταν έχει την ευκαιρία και τη δυνατότητα, τέτοια ενέργεια της αναφέρθηκε ότι έγινε
χθες ακόμη και στο πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Οι άνθρωποι αυτοί που είναι πολλοί, φέρονται να μπαίνουν στην Ελλάδα από τον ουσιαστικά αφύλαχτο και «ασφράγιστο» ποταμό Έβρο. Βοηθούσης και της γενικότερης κατάστασης του καιρού, της ανομβρίας κτλ περνάνε εύκολα το ρηχό αυτήν την περίοδο ποτάμι όπου όπως φαίνεται τα μέτρα δεν είναι αυτά που λέγονται.
Κι ενώ ο Έβρος περιγράφεται ως «σφραγισμένος» (εκεί υπάρχουν θυμίζουμε ακόμη και δυνάμεις της Frontex) στην πράξη , όπως αναφέρει η proininews, μάλλον ισχύει το αντίθετο.
Κατά τις ίδιες μαρτυρίες και πληροφορίες οι  λ@θρομετανάστες- πρόσφυγες προσπερνούν το Νομό Καβάλας. Βαδίζουν προς τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί επιδιώξουν να περάσουν από τα βουνά στα Σκόπια. Βασικός τους προορισμός είναι η κεντρική και δυτική Ευρώπη.

 makeleio.gr