Σάββατο, Νοεμβρίου 2

«Βόμβα» Χαρδούβελη: Δέκα οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα! Η επιστολή-σοκ στον Κώστα Σημίτη

xardouv-simitis
Στο αρχείο του Κώστα Σημίτη περιλαμβάνεται πλούσιο υλικό για την πολιτική, την οικονομία και την ιστορία της χώρας, καθώς ο ίδιος υπήρξε πολιτικός για δεκαετίες και οι επαφές που έχτισε στο διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμες. Ο πρώην Πρωθυπουργός έχει ανεβάσει το αρχείο του στο ίντερνετ ώστε να έχουν πρόσβαση οι μελετητές αλλά και οι πολίτες.

Στο αρχείο αυτό λοιπόν, περιλαμβάνεται επιστολή του Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, γραμμένη έναν μήνα πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος και θα ζητούσε από τον Χαρδούβελη να γίνει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού. Θυμίζουμε ότι λίγο αργότερα ο Χαρδούβελης έγινε Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Με το κείμενο του ο Γκίκας Χαρδούβελης χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς εξηγεί ότι οι ξένοι μας έχουν πάρει χαμπάρι και δείχνουν να μας έχουν ξεγράψει από τον χάρτη της ΟΝΕ, ενώ οι Έλληνες πολιτικοί νομίζουν ότι τους κοροϊδεύουν.
Στο εξασέλιδο κείμενό του, ο Χαρδούβελης αναφέρει ότι υπάρχουν Έλληνες εξαιρετικά πλούσιοι (και εξαιρετικά διαπλεκόμενοι) που πρέπει να ενεργοποιηθούν και αυτοί και να προσφέρουν στον εθνικό σκοπό αντί να περιμένουν απλά να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες:
“Οι 10 μεγάλες οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα και χρηματοδοτούν πολλούς πολιτικούς και MME, αλλά και οι εφοπλιστές, αντί να περιμένουν ουδέτερα για τη μελλοντική κατάλληλη ευκαιρία, να δείξουν με σαφή τρόπο την ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα τους με έργα και όχι απλά λόγια κριτικής του πολιτικού κατεστημένου”.
Όπως ξέρουμε, αυτό δε συνέβη ποτέ. Τελικά, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και μόνο, φτάσαμε στον πάτο του πηγαδιού και ακόμα δεν έχουμε ορθοποδήσει, ενώ οι 10 ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ οικογένειες συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα, χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα λιθαράκι για την διάσωση της χώρας από την καταστροφή της χρεοκοπίας στην οποία περιήλθαμε μετά τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης γίνεται αποκαλυπτικός και για το πώς αντιμετώπιζαν οι ξένοι τον Σαμαρά και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας: “το σχέδιο της αντιπολίτευσης (Ζάππειο ΙΙ) βαφτίστηκε σε συζητήσεις με το ΔΝΤ «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ»” Η Ελλάδα, λέει ο πρώην Υπουργός, εμφανίζεται “πανικόβλητη να αντιδρά πρόχειρα και σπασμωδικά”, ενώ ο ίδιος προτείνει «ένα πραγματικό BIG BANG στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Όπως ξέρουμε, το BIG BANG που πρότεινε ο Χαρδούβελης δεν έγινε ποτέ, ενώ οι επόμενοι Πρωθυπουργοί (Σαμαράς, Τσίπρας) επέλεξαν τον δρόμο της υπερβολικής και αβάσταχτης φορολόγησης που οδήγησε σε διάλυση της μεσαίας τάξης της χώρας. Τα συμφέροντα των συντεχνιών προστατεύτηκαν, καθώς σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα που λίγο έλειψε να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μεταρρυθμίστηκε ούτε καν το πλαίσιο για τα ταξί ή τα φαρμακεία, πόσο μάλλον ο ΟΤΕ, οι κληρικοί ή οι στρατιωτικοί.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης, στο σημείωμα που έστειλε στον Κώστα Σημίτη προτείνει κάποια τρανταχτή ιδιωτικοποίηση, όπως αυτή του ΟΠΑΠ -«όπου διαπλέκονται τα συμφέροντα των κομμάτων»- και κάποιο τρανταχτό κλείσιμο ελλειμματικής δημόσιας επιχείρησης, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο του ΟΣΕ αλλά και τη μη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών με την αποστράτευσή τους αλλά η μεταφορά τους ως υπαλλήλων στο δημόσιο, η παύση μισθοδοσίας των κληρικών από τον κρατικό προϋπολογισμό, η μείωση στα 2/3 των δαπανών του κοινοβουλίου (περιλαμβανομένων των μισθών των βουλευτών) και το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής.
Το κείμενο του Γκίκα Χαρδούβελη δείχνει γλαφυρά πώς απέτυχε και το κράτος και ο κρατικοδίαιτος ελληνικός καπιταλισμός να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα σε ένα περιβάλλον οικονομικής καταστροφής και δείχνει γιατί η Ελλάδα δυσκολεύεται τόσο να βγει από την κρίση. Ωστόσο, αναρωτιέται κάποιος γιατί ο κ. Χαρδούβελης που έγινε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τις επισημάνσεις αυτές τις είχε στείλει στον κ. Σημίτη, γιατί δεν τις είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος αλλά και γιατί σε τελευταία ανάλυση ως «τσάρος» της οικονομίας δεν συγκρούστηκε με τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα και τις 10 οικογένειες όπως θα όφειλε να κάνει ως υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων. Εκτός κι αν η επιστολή του στον Σημίτη ήταν ‘καρφί’ στον πρώην πρωθυπουργό ότι αυτός ήταν από τους κύριους εκφραστές των συμφερόντων των δέκα οικογενειών. Όλοι μετά Χριστόν προφήτες. Να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρδούβελης είναι ένας από τους υπεύθυνους της πτώσης της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς δεν κατάφερε να πείσει την ΕΕ για το πρόγραμμα του και να κλείσει την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα η χώρα να περιέλθει και να υποστεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 που μας οδήγησε στο 4ο μνημόνιο, στα capital controls και σε νέα επιβάρυνση των Ελλήνων κατά 100 δισ. ευρώ όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.makeleio.gr