Τετάρτη, Νοεμβρίου 27

Η Deutsche Bank προωθεί «στρατό από ρομπότ» για να αντικαταστήσει 18.000 εργαζόμενους

Η Deutsche Bank προωθεί «στρατό από ρομπότ» για να αντικαταστήσει 18.000 εργαζόμενους
Στο πλαίσιο ριζοσπαστικού σχεδίου αναδιάρθρωσης ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η πολυεθνική Deutsche Bank έχει μέχρι στιγμής μειώσει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας, σχεδιάζοντας περίπου 18.000 επιπλέον περικοπές προσωπικού μέχρι το 2022.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης έχει «μαζικά αυξήσει την παραγωγικότητα» σε ορισμένους τομείς της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Mark Matthews, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της εταιρικής και επενδυτικής Deutsche Bank.
Ο ίδιος δήλωσε στους Financial News ότι μέχρι στιγμής έχουν εξοικονομηθεί 680.000 ώρες χειρωνακτικής εργασίας.
Η τράπεζα «χρησιμοποίησε ρομπότ για να επεξεργαστεί 5 εκατομμύρια συναλλαγές στην εταιρική της τράπεζα και να εκτελέσει 3,4 εκατομμύρια επιταγές στην επενδυτική της τράπεζα».
Ο Matthews είπε ότι ο αριθμός των εργαζομένων «θα συνεχίσει να μειώνεται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Το μοντέλο μας είναι να μειώσουμε το κόστος και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε το περιβάλλον ελέγχου και την εμπειρία του πελάτη».
Η Deutsche Bank πιέζει να «αυτοματοποιήσει μεγάλα τμήματα του back-office» της μέσω μιας νέας στρατηγικής που ονομάζεται «Operations 4.0», ως μέρος της πρωτοβουλίας εξοικονόμησης ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια.
 .zougla.gr