Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19

Κάτι που δεν λέγεται από κανέναν σ' αυτή τη χώρα !!!!

Αυτά είναι παιχνίδια για δυνατούς παίχτες και όχι για……κρινοδαχτυλένιους Κούληδες....

ΤΖΑΝΗΣ ΓΚΟΥΣΚΟΣ
Οικονομολόγος Συγγραφέας
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!

Για … δυνατούς παίχτες...
Κάτι που δεν λέγεται από κανέναν σ' αυτή τη χώρα (εκτός από μένα) είναι ότι, εκτός απ' τη Γερμανία, ούτε και η Ιταλία έχει καταβάλει τα Κατοχικά δάνεια, τα οποία βέβαια είναι πολύ λιγότερα απ΄αυτά της Γερμανίας (περίπου 15δις έναντι 435δις της Γερμανίας) !!!
Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ουδέποτε τα κατέβαλε και παραμένουν απαιτητά.
Βεβαίως, η Ιταλία κατέβαλε αποζημιώσεις & επανορθώσεις (εις είδος και έργα), συγκριτικά πολύ περισσότερο απ' τη Γερμανία, καθώς επίσης παραχώρησε και τα Δωδεκάνησα.
Μετρητά όμως, για τα 175,05 δισεκ. δραχμές, που έλαβε ως πιστώσεις (δηλ. δάνεια) απ' την ΤτΕ, ουδέποτε κατέβαλε.
Που θέλω να καταλήξω:
1. Η Ελλάδα, πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να προχωρήσει σε MOU με την Ιταλία και ανακήρυξη ΑΟΖ με βάση την ακτογραμμή των νησιών του Ιονίου.
2. Στο MOU η Ελλάδα θα παραιτείται κατά 99% εκ των οφειλόμενων Κατοχικών δανείων απ΄την Ιταλία έναντι στρατιωτικής ναυτικής βοήθειας (περιπολίες σκαφών, τεχνική υποστήριξη κλπ, ενδεχομένως και εξοπλισμού).
Τι σημαίνουν τα παραπάνω:
1. Η ανακήρυξη ΑΟΖ με βάση την ακτογραμμή των νησιών του Ιονίου. ισχυροποιεί την Ελληνική θέση διεθνώς, ιδιαίτερα έναντι της Τουρκίας, η οποία προσπαθεί να παρακάμψει την ΑΟΖ των νησιών του Α. Αιγαίου και της Κρήτης.
2. Η αναγνώριση των οφειλών της Ιταλίας προς την Ελλάδα (απ' τα Κατοχικά δάνεια), δημιουργεί τεράστιο θέμα στη Γερμανία η οποία τα αρνείται.
Αυτό θα την εκθέσει διεθνώς και έτσι θα εξαναγκασθεί να προχωρήσει σε συζήτηση για την καταβολή τους.
3. Η Ελλάδα, έχοντας πλέον το διαπραγματευτικό ατού που απέκτησε απ’ την Ιταλία (δηλ. της αναγνώρισης), θα μπορέσει να απαιτήσει απ' την Γερμανία όρους, τόσο σε σχέση με την καταβολή των Κατοχικών δανείων, όσο και του ρόλου της έναντι της Τουρκίας (εμπάργκο, διακοπή εξοπλισμών κλπ).
Αυτά μπορούν ν' αρχίσουν από ΑΥΡΙΟ και να εξελιχθούν σε μία (1) βδομάδα.
Το θέμα είναι ποιος θα τα κάνει;;;
Αυτά είναι παιχνίδια για δυνατούς παίχτες και όχι για……
ΠΗΓΗ
 shmantikanea.